VESTI     26.04.2019.

10 grešaka koje žene prave u vezi

Greške u vezi su česte, mada i mnogo puta zanemarljive. Žene umeju da naprave problem gde ga nema, ali i obrnuto.
Neke od grešaka na koje bi trebalo da obratite pažnju jesu sledeće:1. Znate li za onu rečenicu : „Poštuj sebe, da bi te i drugi poštovali“? Upravo je ona ključna. Uvek i u svakoj situaciji morate poštovati sebe. Makar to bilo i loše po vaša osećanja. Ukoliko vaš partner jasno vidi da cenite i poštujete sebe, on će isto to raditi.

2. Ljubomora. Veliki problem današnjice, prihvata se i simpatična je u dozvoljenim količinama. Ukoliko prelazi određenu granicu, ostavljate utisak nesigurnosti, što sigurno ne želite. Samopouzdanje je jako bitno, pogotovo kada je i druga osoba u vezi svesna toga.

3. Mislite da ste uvek u pravu. Ženama je u većini slučajeva to jako bitno, ali da li je?! Prihvatite da niste uvek u pravu i da to nije uvek tako. Saslušajte i njegovu stranu priče, bez upadica. Njemu će to da bude od značaja.

4. Nikako ne smete zapostaviti! sebe. Pogotovo u dužim vezama, žene se opuste i zapostave svoj fizički izgled. Koliko god on vama govorio kako vas voli u svim izdanjima, sigurno je da voli da vas vidi sređenu i doteranu.

5. Često mu držite predavanja. Zamislite obrnutu situaciju. Kako biste se osećale? Nije prijatno, uopšte. Savet je uvek dobrodošao, lep razgovor, takođe. Ali svakodnevna predavanja nikoga ne čine srećnim.


6. Zaboravljate na nežnost. Njemu je takođe bitno da čuje da ga volite, da vam je važan , da je lep… Ne zaboravite na neki lep gest ili znak pažnje.

7. Ne razgovarate dovoljno. Stub svake veze jesu razgovori i priča. Na taj način se prevazilaze problemi i nedoumice. Razgovarajte često, govorite o onome što vama smeta i uvek pitajte šta njemu smeta ili šta biste mogli bolje da radite.

8. Ne upoređijte. Da li Vam se dešava da ga direktno ili indirektno uporedite se nekim? Da kažete kako je dečko Vaše drugarice divan i da joj je poklonio skupocen poklon? To je velika greška. Fokusirajte se na svog partnera, niko ne voli da bude upoređivan sa nekim. Ni vama ne bi bilo prijatno da on vas upoređuje.

9. Često se fokusirate na greške. U svakoj vezi ima većih ili manjih uspona i padova. Ukoliko vašu pažnju usmerite ka onim lošim stvarima, to možda neće ispasti dobro. Uvek budite fokusirani na dobro i na lepe trenutke i gestove.

10. Ne razumete ga. Dešava se da često ne želite da razumete neke odluke i ponašanje svog partnera. Ako ne sa njim, razgovarajte sami sa sobom i analizirajte njegove odluke. Videćete da je iz njegovog ugla možda sve drugačije. Nemojte da osuđujete odmah.

Rad na sebi i na vezi koja nam znači, mora da bude svakodnevan. Zarad ljubavi i poštovanja u vezi, moramo se prilagođavati i svom partneru i njegovim željama, ali u toj igri, nipošto ne smemo izgubiti sebe.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ