DUH     03.03.2019.

10 načina da poboljšate produktivnost

Koliko često se nađete u situaciji da se pitate da li vam je dan od 24 sata dovoljan za sve obaveze koje imate?  Nekoliko caka u organizaciji vremena i životnih navika pomoći će da odradite više a za manje vremena, i tako napravite taj sat ili dva u danu koji vam konstantno nedostaje.

▪ Ustanite barem sat vremena ranije i obavićete više stvari dok ukućani nisu budni i nema ko da vas ometa.

▪ Odredite šta ćete obući sutradan pre nego što legnete ili napravite raspored kojim danima nosite određenu odeću, uštedećete vreme koje biste potrošili ujutru na razmišljanje šta obući tog dana. 

▪ Napravite spisak planova, ciljeva i zadataka i postavite rok do kad morate završiti svaki zadatak .

▪ Isključite notifikacije na telefonu i ograničite vreme koje provodite na društvenim mrežama.

▪ Odredite tačno vreme kada ćete odgovarati na imejlove, kako ne bi gubili vreme i prekidali zadatke koje obavljate da biste pročitali i odgovorili na njih istog trenutka kad su stigli.

▪ Odredite prioritet zadacima, grupišite slične zadatke .

▪ Koristite site blokere, odnosno add –onove za pretraživač koji će sprečiti da vam nebitan sadržaj oduzima pažnju.

▪ Uradite najteži zadatak prvo ili onaj koji vam se najmanje sviđa, tako ćete imati osećaj pobede i sve ostalo će delovati brzo i lako.

▪ Zapisujte sve što treba obaviti, nemojte se oslanjati da ćete zapamtiti. A i jednom kad je napismeno lakše je uočiti bitno od nebitnog i šta treba da ima pravo prvenstva.

▪ Prekinite da radite više stvari istovremeno, tzv. multitasking. Osim što izaziva nervozu  zbog osećaja da imate previše stvari da odradtie i da nemate vremena vaša pažnja je podeljena, umesto fokusirana. Kad naučite da podelite zadatke i radite jedan po jedan, vrlo brzo ćete primetiti da je potrebno manje vremena da se obave nego da ste sve radili u isto vreme. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ