TRUDNOĆA     01.08.2019.

10 najlepših stvari koje sam iskusila u trudnoći

Drage moje mame i trudničice, šta ste najviše volele kod sebe i na svom telu kada ste bile trudne? Naravno da se često tokom trudnoće, a pogotovo pred sam kraj, osećamo jako umorno zbog povećane telesne težine, imamo podočnjake i mučimo muku sa strijama, ali hajde da pričamo pozitivno o trudnoći i svim stvarima koje nas čine srećnim.  Shodno tome, odlučila sam da napišem i sa vama podelim listu svih stvari koje me u trudnoći čine srećnom i ispunjenom, sa namerom da ohrabrim sve žene koje su trudne ili to planiraju. 

1. Osećam se sve bolje i lepše kako moj stomak sve više raste.

 2. Kada me ljudi sretnu na ulici i vide stomačić, iako me ne poznaju, često se nasmeše ili jave, pitaju kako sam i to mi zaista ulepša dan, kao i njima.

 3. Popodnevne dremke- koje su obavezne i nezaobilazne čak i kad je mašina puna veša, a sudopera sudova!

4. Ako se zadesim usled nekog dosadnog razgovora i osetim bebu kako se pomera, samo se nasmešim. To je naša tajna kominikacija! 

5. Nema odlaska kod frizera/ kozmetičara, obzirom da mi je kosa jača, nokti ne pucaju, koža blista… Šta više od toga poželeti!

6. Svaki put kad stanem ispred ogledala budem zadovoljna onim što vidim, što pre trudnoće često nije bilo tako.

7. Više vodim računa o svom zdravlju. Nisam bitna više samo ja, već i to malo biće u meni i sve što utiče na njega.

8. Konstantno uzbuđenje koje osećam u iščekivanju dolaska bebe.

9. Otkucaji bebinog srca koje čujem na svakom ultrazvučnom pregledu.

10. I moje omiljeno… Gledanje mog supruga kako postaje otac i priča o našem životu i svim avanturama koje nas čekaju kad se beba rodi! 

                Pokušajte da uradite nešto slično ili isto. Sumirajate sve utiske i iskustva tokom ovog perida trudnoće koja su vam izmamila osmeh na lice i zbog čega ste bile ponosne na sebe i svoje telo i slavite ih. Trudnoća donosi neko sasvim novo značenje  konceptu lepote. To je period iskrene sreće, neizmerne ljubavi i uzbuđenja.

                 Bez obzira šta vaga pod vašim nogama kaže i još jedna strija koja se pojavila u nizu, znajte da je naše telo odgajilo jedno malo biće. Ta činjenica sama po sebi je neverovatna i vredna toga da na svoje telo i samu trudnoću gledamo na najlepši mogući način.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ