DUH     17.02.2020.

Izaberite začine za dobro zdravlje

Začine koristimo svakodnevno u pripremanju obroka, a pored sjajnog ukusa koji daju jelima, imaju brojna lekovita svojstva. Pogledajmo koja su to tri magična začina koja svakodnevno treba koristiti i koji su njihovi benefiti!

Izaberite začine za dobro zdravlje

Kurkuma

Kurkuma je jedan od definitivno najlekovitijih začina. Ima odlična antikancerogena svojstva i može pomoći u prevenciji raka kože, prostate, debelog creva, pluća, jetre, želuca. Reguliše menstrualni ciklus, ublažava probavne tegobe i tegobe respiratornog sistema. Takođe, pomaže regulisanju nivoa šećera u krvi i pozitivno utiče na smanjenje telesne težine. Kurkuma je dostupna u obliku praha, kapsula, čaja, začina i definitivno je treba uvrstiti u ishranu.

Izaberite začine za dobro zdravlje

Đumbir

Đumbir je jedan od najpopularnijih začina i poslednjih godina je sve zastupljeniji. Poznat je po tome što može podstiče rad probavnog sistema, pomaže u prevenciji prehlade, gripe i mučnina, jača imuni sistem. Đumbir takođe može ublažiti menstrualne grčeve, mučninu, migrene, umor, iscrpljenost. Odličan je za detoks organizma i čišćenja tela od toksina. Đumbir možete konzumirati svež, u prahu ili kapsulama.

Izaberite začine za dobro zdravlje

Cimet

Cimet je oduvek poznat kao vrlo zdrav začin. Odličan je za ublažavanje mučnine i povraćanja, pomaže u prevenciji gripa, reguliše nivo holesterola i šećera u krvi, podstiče cirkulaciju. Zbog svojih antiseptičkih dejstava može da se koristi za ublažavanje zubobolje i prevenciju bolesti desni. Cimet svakako treba koristiti svakodnevno, a možete ga dodati u čaj ili smuti. Cimet možete pronaći u obliku praha, štapića ili ekstrakta.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ