ARHITEKTURA I ENTERIJER     12.10.2019.

4 koraka do urednog i preglednog ormara

Da li ima bolji tajming od jeseni za organizaciju i sređivanje ormara? Vreme je da sklonimo lepršave haljine i napravimo selekciju garderobe koju ćemo nositi ove sezone jesen/zima.

Prvo i osnovno, delimo sa vama nekoliko ideja koje je dobro imati na umu kada krenemo u avanturu – sezonsko raspremanje ormara:

  • Organizujte garderobu da bude lako dostupna: neka vam garderoba za jesenju sezonu bude na nižim policama koji su vam na dohvat ruke i okačite na vešalice što više garderobe možete.
  • Grupišite iste ili slične odevne predmete na isto mesto.
  • Razmislite o poklanjanju garderobe koju nise nosili najmanje šest meseci.

Korak 1

Izvadite svu garderobu iz ormara, ispraznite fioke. Kada ste sve ispraznili, obrišite ili usisajte površine polica i fioka.

Korak 2

Sortirajte odeću prema tome šta vam i dalje odgovara po veličini i stilu. Ostale odevne predmete koje smatrate da nećete nositi više podelite u tri kategorije: odložiti za sledeću sezonu, donirati/pokloniti rodbini ili prijateljicama, prodati.

Korak 3

Sortirajte iste ili slične odevne predmete zajedno – dugi rukavi, kratki rukavi, košulje, pantalone, džemperi, čarape i dr. Kada ovako grupišete lakše ćete se snalazi u traženju dnevnih kombinacija.

Korak 4

Okačite na vešalice ili savijte svu garderobu. Pod ovim mislim bukvalno na sve, čak i marame i šalove, nakit, kaiševe, torbe… U ponudi imate vešalice specijalno kreirane za kačenje marama, nakita ili brushaltera, te ih potražite u obližnjim radnjama na rafovima domaćinstvo/odlaganje.

Na ovaj način će vam odeća biti pregledna, a ormar izledati uredno. Lako ćete se snalaziti kada ste u žurbi. Potrudite se da svaki put neki odevni predmet ili aksesoar vratite na mesto gde stoji.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ