TRUDNOĆA     08.09.2019.

5 stvari koje će vam olakšati treći timestar trudnoće

Treći trimestar je period kada vas očekuje dosta promena, oticanje nogu, grčevi, nadutost, konstantan umor, a ponekad i razdražljivost. Rodbina i prijatelji će vas sve češće zapitkivati kada je termin, da li ste izabrali porodilište, pedijatra, kako će se beba zvati, da li ste izabrali kolica, krevetac i ostalu prateću bebeću opremu.

Obzirom da vas čeka uzbudljiv period evo par predloga koji vam mogu olakšati treći trimestar.

1. Jastuk za trudnice

  Ukoliko ga već niste nabavili, ovo je pravi momenat. Ne samo sto će vam pomoći da se udobno smestite, već ga možete i kasnije koristi kada budete dojili bebu.

2. Pojas za stomak

Ako dosta šetate, pružiće vam dodatnu potporu. Uvek možete da ga pozajmite od sestre, kume ili prijateljice, ukoliko vam nije potreban stalno.

3. Dobra knjiga

Znamo da ste do sad pročitale mnoštvo kniga o tome šta vas očekuje, kako da se pripremite za dolazak bebe, sve o grčevima, dojenju, ishrani islično. Ali, pored stručne literature, potrebno vam je i neko štivo za opuštanje. Knjiga “ Ja mama „ ( prvi i drugi deo ) nasmejaće vas do suza, na veoma simpatičan, surovo iskren i smešan način dočaraće sve lepote roditeljstva.

4. Psihofizička priprema za porođaj

Bilo da idete sami ili sa sprugom, naučićete vežbe disanja i čuti sve o etapama porođaja, te ćete ući spremne u porođajnu salu.

5. Školica roditeljstva

Ovaj, najčešće, jednomesečni kurs će vam pomoći da se informišete o svemu, počevši od pripreme za porođaj, preko boravka u bolnici, prvi put kod kuće sa bebom do dolaska patronažne sestre. Brojnim gostujućim doktorima moći ćete da postavite sva pitanja oko kojih imate nedoumice.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ