INTERNET     29.11.2019.

5 tipova fotografija koje možete odmah izbrisati – držite galeriju sa slikama na telefonu urednom!

    Da li vam ukupan broj fotografija i video zapisa  zauzima gotovo svu memoriju u mobilnom telefonu? Da li vam galerija sa slikama izgleda pretrpano fotografijama hrane, liste za kupovinu i onih baš. baš dobrih koje jedva nađete u tom digitalnom brlogu?

    Kako biste odmah našli omiljenu fotografiju koju želite nekome da pokažete ili postavite online na neku društvenu platformu, počnite sa dnevnim brisanjem fotografija. Na kraju svakog dana, nadjite 3 minuta vremena da prodjete kroz galeriju sa fotografijama i obrišete sve fotogradije koje vam nisu više potrebne iz foldera Camera roll.

Evo kojih pet tipova fotografija možete odmah da izbrišete iz telefona:

1. Screenshots

Ove fotografije su najčešće nešto što vam je bilo potrebno trenutno, nešto što ste želeli da prosledite nekome putem poruke. Ukoliko su vam potrebne ovakve digitalne fotografije uvek možete u nekoj aplikaciji, recimo Pinterest, napraviti mood board od istih i potom ih izbrisati iz telefona.

2. Zamućene fotografije

Verujte mi, nijedan profesionalan fotograf ne može u potpunosti od zamućene i loše fokusirane fotografije napraviti oštru. Takođe, takve fotografije ne možete postaviti ni na jednu društvenu mrežu, stoga vam zaista nisu neophodne.

3. Fotografije hrane

Ok, sve nam je jasno! Ovo je već postalo mainstream, ali ukoliko niste fotkali svoju porciju iz najboljeg restorana u gradu, kao da je niste ni jeli… Naravno, uz postavljanje na društvene mreže. Ali, to takođe nisu fotografije koje želite da izradite i stavite u ram ili album, ili ih koriste kasnije za neki sadržaj, stoga slobodno idite na dugme „delete“.

4. Privremeni fajlovi

Pod ovim podrazumevamo fotografije liste za kupovinu, nekih oglasa, broja parking mesta u shooping mol-u. Većinu ovakvih fotografija možete obrisati na kraju dana.

5. Serije istih fotografija

    Ukoliki ste bili na nekom svečanom događaju, rođendanu, proslavi, te imate više istih fotografija, gde je grupa ljudi i na svakoj neko gleda u drugu stranu, izaberite jednu ili dve samo, ostale obrišite. 

    Većina nas se teško oprašta od pojedinih digitalnih fotografija, ali gledajte na to ovako – zabeležili ste nešto što se već desilo, imate seriju fotografija sa sličnim sadržajem, odlučite koju jednu ili dve želite da zadržite. Ukoliko vam je teško da se odlučite, mislite na sve one fotografije koje ćete u budućnosti napraviti i za koje vam je potrebno mesto u memoriji telefona.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ