KULTURA     24.04.2019.

Preminuo šarmer srpske kinematografije – Igor Pervić

Jugoslovenski i srpski glumac Igor Prević preminuo je u 52. godini života 23.04.2019.

Rođen je 29.10.1967. godine, u Beogradu.
Šarmer domaće kinematografije, pojavio se prvi put na sceni sa samo 7 godina. U najlepšem filmu, po mišljenu mnogih, predstavio se u ulozi suparnika svog rođenog brata, na romantičan i komičan način. Osvojio je srca mnogih devojaka, upravo zbog osobina iz filma. Dečaci tog doba, često su ga imitirali, ne bi li naučili kako se šarmira devojka.

Dobio je ulogu pesnika u ostvarenju „Slučaj Laze Kostića“ sa svojih 18. godina. Nakon 30. godina ponovo dobija priliku da zaigra u filmu „Doba Dunđerskih“. Veliko poštovanje i čast, jer je deo takvog projekta, često je isticao kroz razgovore, opisivajući prave vrednosti predstavljene u filmu.
Njegov povratak se desio kroz ulogu u „Nemanjićima“, gde je glumio vizantijskog cara Isaka Drugog Anđela.


Voleo je muziku, pa je u gimnazijalskim danima osnovao svoj bend, a 1984. njegova grupa je proglašena za najveću nadu domaće scene.

Njegova karijera je krenula u pogrešnom smeru kada je počeo da koristi narkotike, o čemu je više puta javno pričao. Sa četrnaest godina je prvi put probao „lepak“, a sa sedamnaest heroin koji mu je dala tadašnja devojka. Njegova zavist je rasla i bio je smešten u bolnici „Dragiša Mišović“, gde su se lečili narkomani. Velika podrška mu je bio očuh, kome je u više navrata javno zahvaljivao na svemu.Turbulentan život nije mogao da ukalja njegove uspehe koje je nizao i zbog kojih se isticao kao glumac.
Ostaće upamćen kao šarmantan momak koji se zalagao za kulturu. Nije prihvatao današnjicu i ponašanje koje je viđao na ulici, autobusu.. Često je isticao da ranije nije bilo tako

Ostaće upamćen po mnogim filmovima i serijama od kojih su samo neki: „Moj brat Aleksa“, „Crni bombarder“, „Lajanje na zvezde“ „Velika frka“, „Sve je za ljude“, „Lisice“, i mnogi drugi.
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ