KULTURA     22.05.2020.

AMANDA KVIK: Najbolja dela kraljice misterija

Intrigantni heroji i tajanstvene ubice su jedan od simbola kraljice misterija Amande Kvik. Od trenutka kada krenete da čitate njenu knjigu, nećete želeti da stanete dok ne saznate kako će se misterija završiti.

citanje knjige pored mora

IGRA NA ŽICI

Amali Von je bivša umetnica na trapezu koja je uspela svojom snalažljivošću da se spase ubice zvane Hvatač Smrti. Odlučila je da se preseli u Plamenu uvalu kako bi otvorila pansion. Njen prvi gost, doktor Pikvel, ubrzo je stradao u pozorištu prilikom svoje prezentacije o čudima budućnosti.  Misterija koja prati Pikvelovo ubistvo spojiće Matajasa i Amali, koja će ga opasno zaintrigirati. Želeći da zajedno pronađu Pikvelov izum veka, zbog kojeg je i ubijen, Amali i Matajas kreću u uzbudljivu avanturu, nesvesni da im je partner Hvatača Smrti za petama.

Amanda Kvik, Igra na zici

DEVOJKA SA TAJNOM

Nakon što u hotelu Plamena uvala nađe telo glumice Glorije Mejtland, Ajrin Glason kreće u potragu za njenim ubicom. Znajući za njenu aferu sa čuvenim glumcem Nikom Tremejnom i šokantne vesti koje je trebala da joj saopšti, Ajrin ga smatra glavnim osumnjičenim. Oliver Vord, vlasnik hotela Plamena uvala, kako bi sprečio uništenje ugleda hotela, nudi Ajrin svoju pomoć u potrazi za istinom. Misterija koja okružuje Ajrin, privući će Oliverovu pažnju. Tražeći jednog ubicu, Ajrin će prizvati duhove svoje prošlosti.

Amanda Kvik, Devojka sa tajnom

O autoru

Džejn En Kranc je autor niza bestseler – a New York Times – a. Istorijske romane piše pod pseudonimom Amanda Kvik. Zbog neverovatnih autorskih sposobnosti, prodala je više od sedamnaest miliona knjiga.

Časopis Library Journal, njeno delo Igra na žici opisuje rečima:

„ Zaplet od kojeg će vam se zavrteti u glavi i neodoljivi likovi ”.

Prema Redbooku delo Devojka s tajnom je:

„ Očaravajuća misterija od početka do kraja ”.

Ne želeći da misteriju ostavi neotkrivenu, mnoga njena dela i likovi su povezani.

Pisanje pod pseudonimom

Za Džejn En Kranc je karakteristično da ona piše pod tri pseudonima.
Pseudonim Amanda Kvik koristi za pisanje istorijskih romansi. Kao Džejn En Kranc piše romantične priče i romane a kao Džejn Kasl piše futurističke romane sa paranormalnom tematikom. Svoj postupak objašnjava sledećim rečima:

„Oduvek su me pitali zašto koristim tri imena. Odgovor je jasan – želim da na taj način svaki čitalac, kada uzme bilo koju moju knjigu, zna u koji će svet zaploviti“.

Za brojne preporuke pratite nas na našoj INSTAGRAM ili FACEBOOK stranici!
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ