INTERNET     08.08.2016.

Aplikacije za bolju organizaciju vremena

Aplikacije za spas u svakom trenutku – tako ih ja zovem. Nemam reči koliko su mi olakšale život i oslobodile mozak od nepotrebnih informacija. Mnogo je podeljenih mišljenja o korišćenju pametnih telefona i njihovih mogućnosti, ali jedno je sigurno, umnogome olakšavaju život. U vremenu kada smo svi prezauzeti poslom, pošto neretko radimo po dva, tri posla u isto vreme, često se izgubimo u svojim obavezama. Kako biste izbegli takav scenario, u narednim redovima pronađite rešenje.

 

Working at the office

  • Evernote – aplikacija koja je veoma popularna kod korisnika pametnih telefona. Izuzetna je, jer se sastoji od grupe alata i pruža mogućnost za čuvanje raznoraznih ideja, uputstva, račune, celokupnu dokumantaciju, beleške, i sl. Ono što je izdvaja od drugih je mogućnost da sve informacije možete podeliti sa svojim zapolsenima i dobra stvar je da svi članovi tima imaju pristup ovim podacima bez obzira da li rade na Windowsu, Mac-u ili preko mobilnog telefona. Takođe, lako je definisati ko, čemu ima pristup.

 

  • Evernote Hello – moja omiljena aplikacija i moj spas u mnogim situacijama. Naime, radi se o aplikaciji koja vas može spasiti neugodnosti koja se svima nama događa – da nekog upoznamo i istog trenutka zaboravimo njegovo ime. Evernote Hello korisitimo da skeniramo nečiju vizitkartu, a potom da je memorišemo i na taj način zapamtimo koga smo i gde upoznali. Ovu aplikaciju isprobajte na nekoj konferenciji ili na okupljanjima i videćete kako je lako stvoriti mrežu poznanika.

 

  • Rescue Time – definitivni spas za sve poslovne ljude ili zauzete studente svakako je ova aplikacija. Moguće je instalirati na pametni telefon, ali i na kompjuter. Radi u pozadini i prati šta radite tokom dana. Ona prati koje aplikacije odnosno programe koristite, koje web stranice posećujete odnosno koliko vremena zaista radite i koliko ste produktivni tokom dana. Na kraju dana izbacuje pregled vaših aktivnosti tako da tačno možete videti koliko vremena provodite proveravajući imejl, koliko na društvenim mrežama, a koliko zaista radite. Ono što je razlikuje od drugih je mogućnost da blokirate web stranice koje često posećujete, a koje vas odvlače od posla, ali i da zapišete nedeljne ili mesečne ciljeve koje želite ispuniti.

 

  • Pocket – pocket ili „digitalni džep“ definitivno jedna od omiljenijih aplikacija koja vam omogućava da bilo koji sadržaj koji ste pronašli na internetu jednostavno označite i sačuvate za kasnije pregledavanje. Posebno je korisno što za reprodukciju ranije spremljenog sadržaja nije neophodan internet, pa tako ono što ste sačuvali možete pregledavati i kada se nalazite na mestu na kojem nemate pristup internetu.

 

  • Checkmark – aplikacija koja prati vaše kretanje i u zavisnosti od toga gde se nalazite podseća vas šta možete da uradite. Na primer, prolazite pored pošte podseti vas da možete poslati poruku za rođendan nekome. Svakodnevno je koristim za kupovinu proizvoda na akcijama – jednostavno sam upisala šta je u kom marketu na akciji i rekla Checkmark – u da me podseti na to kada sam u blizini te prodavnice.

Žene su, kažu, profesionalke u ‘multitaskingu’ i organizaciji vremena (time managementu). I moraju biti! Međutim, često se nađemo u situaciji u kojoj jednostavno ne znamo otkud početi od svih silnih obaveza i zadataka koji nas čekaju. Zbog toga isprobajte ove aplikacije i olakšajte sebi život i dan.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ