KOSA     28.09.2020.

Balzam za kosu – Zašto ga ne treba preskakati i kako izabrati odgovarajući?

Balzam za kosu obezbeđuje kosi izuzetne prednosti. Ako ga koristite redovno i pravilno, vaša kosa će izgledati negovano i zdravo, biće sjajna i svilenkasta i neće se mrsiti. Pogledajte zašto balzam za kosu ne treba preskakati i kako izabrati odgovarajući koji će vašoj kosi pružiti maksimalni učinak!

Kovrdžava kosa i balzam

Ukoliko imate prirodno kovrdžavu kosu balzam će vam biti najbolji prijatelj! Sve devojke sa takvom kosom znaju koliko im balzam olakšava život. Koristite balzam namenjen kovrdžavoj kosi i na bazi prirodnih sastojaka. Kovrdžava kosa uglavnom je izuzetno suva, te joj je hidratacija neophodna. Birajte one koji su bogati prirodnim uljima. Balzam će olakšati češljanje, učiniti je mekšom i svilenkastijom.

Duga kosa koja se mrsi i balzam za kosu

Rešenje za kosu koja se mnogo mrsi upravo je balzam. Posebno ako imate dugu kosu, sigurno muku mučite kada treba da je očešljate. Korišćenje balzama tokom pranja znatno će olakšati češljanje, kosa će biti svilenkastija i četka će kroz nju prolaziti bez problema.

Odlična stvar za kosu koja se dosta mrsi je i balzam koji se ne ispira, već naprska na kosu nakon pranja, dok je još vlažna. Zatim se očešlja i ostavi da se kosa osuši. 

Kako izabrati odgovarajući?

Balzam birate prema svom tipu kose. Ako imate suvu i oštećenu kosu njoj će najviše prijati balzam koji sadrži prirodna ulja i proteine. Birajte one u čijem sastavu se nalazi avokado, ši puter, kokosovo ulje i slično. 

Ako vam je kosa tanka, slaba i brzo se masti dobar izbor za vas je balzam izuzetno lagane strukture i neopterećujući. Možda bi vam čak najviše odgovarao neispirajući balzam u spreju.

Farbanoj kosi je uvek neophodna dobra nega, kako bi bila zdrava i lepa. Birajte prirodne balzame koji što više hrane i hidriraju kosu!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ