HEDONIZAM     28.09.2020.

Beogradski konjički kamp od 2. do 4. oktobra

Beogradski konjički kamp održaće se od 2. do 4. oktobra. Beogradski konjički kamp baziran je na teoretskom i praktičnom delu, a predavači su priznati stručnjaci u konjičkom sportu.

Među njima su savezni selektor za preponski sport Rajko Dokić, najtrofejniji džokej Đorđe Perović, redovni profesor veterinarskog fakulteta, prof. Dr. Dragiša Trailović, licencirani trener galopskog sporta Mihajlo Vasić, kao i specijalni pedagog/defektolog i operativni trener konjičkog sporta, Jelena Ivanović. Kroz ovaj kamp želja je da se približi svim polaznicima kako se konji pravilno neguju, kako se jahanje uči na pravilan način i zašto su šira znanja vezana za konjički sport ili rekreativno jahanje od ključnog značaja.

Prvog dana, na uvodnom delu su pozvani i roditelji jer će biti reči o pedagoškim, psihološkim, fizičkim i terapeutskim benefitima jahanja i kontakta sa konjima, kako za decu, tako i za odrasle. Ovom edukacijom takođe poenta je istaći i veoma važne aspekte koji se odnose na izbor škole jahanja, posebno kada su deca u pitanju, a s obzirom da većina roditelja sa kojima se susrećemo nisu u prilici steći pravilnu edukaciju vezano za jahanje.

Poslednji dan kampa je trkački dan

Deca i roditelji će imati priliku da se upoznaju sa svim konjičkim disciplinama, (olimpijskim i neolimpijskim takmičarskim konjičkim sportovima), i u prikaznom delu kampa će biti u mogućnosti da vide kako sve to izgleda. Kako je za poslednji dan kampa ujedno planiran i trkački dan na Hipodromu, svi polaznici će imati priliku da učestvuju u pripremi konja za trke u trkačkoj štali, kao i da zajedno sa svojim roditeljima osete čari trka na Hipodromu. U program su uključena i dva kolektivna časa jahanja (prvog i drugog dana kampa).

Podrška projekta

Ceo projekat je podržan od strane JP Hipodrom Beograd. U saradnji sa kolegama najstarijeg konjičkog kluba @konjickiklubgd i od strane Kafea „Počasna tribina“ koji obezbeđuju prostor za izvođenje kampa. Restoran Sheher Park Cafe je zaslužan za organizaciju keteringa i osveženja za učesnike.

Foto : Arhiva FB/ Instagram

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ