DIJETA     11.01.2017.

Bez DIJETE i GLADOVANJA: Jednostavan trik za skidanje kilograma

Tokom zimskih meseci često konzumiramo „težu“ hranu sa dosta (praznih) kalorija i manje smo fizički aktivni i zbog toga prolećne mesece, pored dobrog raspoloženja, sačeka i višak kilograma. Prevencija je najboje rešenje kada je o održavanju vitke linije i dobre kondicije reč, a o odličnom razlogu zašto odmah treba da prestanete sa dijetom i restriktivnim režimom ishrane možete čitati OVDE.

Sjajna vest za sve ljubitelje ukusne hrane i „lenjih“ zimskih noći uz omiljene knjige i filmove je da postoji jednostavan trik, koji na duže staze može doprineti postizanju savršeno vitke linije. Najbolja stvar u vezi sa ovakvom strategijom mršavljenja je to da je potpuno zdravstveno bezbedna i besplatna i dostupna svima. Reč je o preporuci da najkasnije pola sata pred obrok popijete čašu ili dve vode sobne temperature.

Konzumiranjem vode pre obroka doprinosite osećaju sitosti i samim tim ćete uneti manje kalorija u organizam tokom obroka. S druge strane, vodu je uvek preporučljivo konzumirati zbog ubrzavanja metabolizma i hidratacije organizma. Ukoliko već danas usvojite ovu naviku do početka meseca maja možete izgubiti čak pet kilograma uz umerenu fizičku aktivnost (minimum pola sata dnevno kardio vežbi).

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ