TELO     19.01.2021.

Biljka koja radi i ono što ste mislili da je nemoguće! Fenomenalna za mršavljenje i povećava grudi!

Pored zdrave ishrane, treninga, za vitku i lepu liniju nije na odmet uvesti i zdrave alternative za brže i bolje postizanje rezultata. Prema receptima naših baka postoji biljka koja je odlična za mršavljenje i povećava grudi. Svaki deo ove biljke , polazeći od listova, stabla…je fenomenalan i koristi za čovečanstvo vekovima. Reč je o biljki piskavici. 

Međutim, seme ove biljke osim što se koristi u kulinarstvu, savršeno je i za zdravlje. Piskavicino eterično ulje koje se vadi iz semena specijalizovanim procesima prožeto je mnoštvom hranljivih materija koje dokazuju i brojne zdravstvene beneficije.

fenugreek-benefits-for-weight-loss

Govoreći o ovom ulju, ono deluje kao antioksidant i takođe služi kao efikasno virusno, antispazmodik, hipoglikemik, anti kancerogeno i anti inflamatorno sredstvo. Postoje i prednosti piskavice u mršavljenju koje možete iskoristiti.

  • Vitamini i minerali u ulju piskavice

Što se tiče nabrajanja vitamina i minerala, piskavice obiluje istim, pa je zato poznata izreka proroka Muhameda za malo seme piskavice: „Da znate vrednost ove biljke, plaćali biste njenu težinu u zlatu.“ Clipper, britanski naučnik je izneo mišljenje da ako stavimo na vagu sve lekove i piskavicu na drugu stranu, piskavica će prevagnuti.

health-benefits-of-fenugreek

Seme piskavice obiluje vitaminom B1 koje se obično naziva i tiamin. Pomaže u održavanju tonusa kože, a održava i kosu i nokte zdravima. Bogato je i esencijalnim mineralima poput gvožđa, selena, cinka, magnezijuma i kalcijuma. Vitamin K koji promoviše zgrušavanje krvi i sprečava stvaranje podočnjaka, vena, i izjednačava strije, a nalazi se takođe u semenu piskavice. Vitamin C , takođe deo semena sa svojim antioksidantnim svojstvima pomaže u ispiranju toksina, odlaže starenje i štiti kožu od štetnih UV zrakova.

  • Ulje piskavice

Eterično ulje od piskavice je destilovano primenom postupka parne destilacije. Ulje koje se dobija je je sto posto prirodno, organsko i čisto.

benefits-of-fenugreek-seeds-for-weight-loss
  • Prednosti piskavice u mršavljenju

Ako su svi vaši pokušaji za skidanje sala sa stomaka i smanjivanjem masnoće i neželjenih kilograma propali, onda možete računati na piskavicu za mršavljenje. Dokaz da piskavica pomaže u gubitku težine je da postoji nekoliko načina na koje možete koristiti seme biljke za spaljivanje prekomernog sala.

Na primer, možete zagrejati šaku semena piskavice, zdrobiti sve u mikseru i sipati prah u čašu tople vode. Piti ovaj napitak svako jutro pre doručka. Piti ovaj napitak svakodnevno u jutarnjim satima smanjuje glad i rezultira u značajno smanjenje težine, i to u roku od nedelju dana. Još jedna efikasna tehnika za gubljenje težine koristeći seme piskavice bi bilo da se da se seme stavi u vodu tokom noći i procedi rano ujutru, a seme se tako oceđeno prožvaće pre doručka.

  • Kako piskavice pomaže u redukciji kilaže

Piskavica je bogato prožeta jedinjenjem poznatim po nazivu galactoman, koji je dobar polisaharid koji ojačava metabolizam i na taj način pomaže rešavanju problema viška kilograma. Seme piskavice takođe pomaže kod rešavanja osećaja gladi. Semenke su bogate i vlaknima od kojih je 75% vodorastvorljivo pa ublažava zatvor. Vitamin C u ovoj magičnoj biljki deluje super kao antioksidant, tim pomaže da se izbace toksini iz organizma. Piskavica pomaže u razgradnji kalorija i sadrži veoma mali procenat ugljenih hidrata.

Fenugreek-For-Weight-Loss
  • Piskavica za povećanje grudi

Seme i izdanci piskavice su poznati u narodu kao provereno sredstvo za povećanje grudi i to zahvaljujući fitoestrogenu. Ovaj hormon ima višestruku ulogu u organizmu, a između ostalog utiče na rast grudi, izazivajući rast ćelija u dojkama i zadržavanje vode u tkivu.

  • Priprema čaja od piskavice za povećanje grudi

u 1/2 litra vode sipati šolju izdanka piskavice, dodati bosiljak, kim, mirođiju i sladić. Kad provri, ostaviti da se ohladi i dodati med i sok od limuna po ukusu. Piti najviše dve šolje dnevno.

Fenugreek-Oil-for-Weight-loss

Samo imajte na umu da piskavica pomaže u mršavljenju kada se osetite obeshrabljeno i pomislite da trošite čitavo bogatstvo na skupe preparate.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ