DIJETA     11.06.2019.

Bliži nam se leto, pravo vreme je za detoksikaciju organizma!

Šta je zapravo detoks? Najprostije rečeno, to je čišćenje organizma od raznih toksina i štetnih stvari. Naš organizam to radi sam, pomoću bubrega, jetre, creva, ali ne bi bilo na odmet da mu u tome pomognemo, odnosno da podstaknemo svoje telo da eliminiše toksine. To možemo uraditi na različite načine – pijući što više vode, ceđenih sokova, biljnih čajeva, konzumiranjem što zdravije hrane, vežbanjem, itd. Danas za vas imamo tri jednostavna načina za jutarnji detoks!

Limun

Iscedite limun i napravite čašu limunade sa toplom ili hladnom vodom. Takođe, u limunadu možete dodati i par listova sveže nane.

Zeleni čaj

Šolja zelenog čaja pre doručka može očistiti vaš organizam od nagomilanih toksina. U čaj možete dodati limun ili malo cimeta. Možete ga piti i tokom dana, ali ne previše zbog kofeina koji sadrži.

Đumbir

Pored zelenog, za detoks je dobar i čaj od đumbira. Očistite i iseckajte koren đumbira, prelijte vrućom vodom i sačekajte da odstoji nekoliko minuta. Takođe ga možete piti ujutru pre doručka, ali i tokom celog dana.

Koji god od ovih napitaka izaberete, pijte ga 7 do 14 dana, nakon čega bi bilo dobro da promenite detoks kako se telo ne bi naviklo.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ