INTERVJU     07.01.2020.

BOŽIĆNI EDITORIJAL: Voditeljka Tijana Savić i njena ćerkica Lena plene osmehom i pozitivnom energijom! (FOTO)

Tijana Savić, voditeljka, definitivno ima u sebi neverovatnu harizmu, a ista takva je i njena ćerkica Lena, njeni video snimci na društvenim mrežama su nam redovno mamili osmehe na licima! Ovu prelepu voditeljku smo prvo imali prilike da gledamo u informativnim emisijama, a zatim je okrenula novi list i posvetila se potpuno drugačijem formatu, odlučila je da nas svake nedelje podseća koliko je zdravlje bitno u emisji “Na prvom mestu”.

Sa Tijanom smo porazgovarali o budućim planovima i porodici, a to sve smo upotpunili prelepim fotografijama – pogledajte u nastavku!

Neko si ko pleni osmehom i pozitivnom energijom, to prenosiš i na male ekrane, različite emisije si radila, a da li za tebe postoji opcija nekog drugog posla ili je voditeljstvo nešto što te najviše ispunjava ?

– Zaista uživam radeći ovaj posao, ali generalno volim da spoznajem i učim nove stvari. Bilo da su u pitanju sitnice ili krupniji koraci, uspesi ili pehovi, verujem da uvek izađete bogatiji i, bar malo, mudriji sa proživljenim iskustvom.

Šta nam to novo spremaš u ovoj godini, u kom formatu ćemo te gledati?

– U narednoj godini Drago i ja nastavljamo sa emisijom “Na prvom mestu”. Možda ću raditi još jednu emisiju, ali još nije sve dogovoreno, tako da ne bih pričala više o tome.

Da li ti se desilo da nekada trpi privatni život zbog poslovnih obaveza ili obrnuto?

– Naravno, više puta. Ne znam da li u današnje vreme postoji neko ko nema takvih problema. Trudim se da uradim sve što je do mene da do toga ne dođe, ali se dese nepredviđene okolnosti. Sve je to život.

Sa Urošem Savićem ste već nekoliko godina u skladnom braku, a kako je sve počelo?

– Smešno. Prijateljstvom na Facebook-u. Ali smo odmah shvatili da imamo dosta zajedničkih prijatelja (u realnom životu, hahaha). Prvi susret je bio na mom fakultetu, jer je jedna moja koleginica bila njegova drugarica iz srednje škole. Ostalo je istorija! 🙂

Dobili ste i ćerkicu Lenu, ona je postala miljenica mnogima od nas! Šta ti je bilo najvažnije od malih nogu da je naučiš?

– Da bude dobar čovek! Obrazovanje i razne veštine će svakako steći s godinama. Volela bih da je naučimo da ume da bude prijatelj, da ima osećaj za druge, da ume da pomogne, da ne bude zavidna i sebična. Da je porodica najvažnija. Da poštuje prave vrednosti. Danas je sramota biti dobar i pošten, takvi ljudi su okarakterisani kao glupi. Često čujem da “cilj opravdava sredstvo”, ja se sa tim nikako ne slažem.

S obzirom da je od malena zauzimala stav i sa argumentima ga branila, što smo imali prilike da vidimo kroz brojne video snimke, kakva je sada situacija? Da li je i dalje ostala ista?

– Sada je još gore ( hahahah ). Što je starija, više zna i više kapira, samim tim ima i više objašnjenja, pitanja i argumenata. Biće ovo jedna velika borba!

Šta najviše voliš kod nje od osobina, a šta bi volela da koriguje? Prepoznaješ li sebe u njoj ili ipak na nekog drugog više liči?

– Po priči naših roditelja, Uroš i ja smo bili vrlo slični kao deca, tako da prepoznajem mnogo. Veliki je emotivac, što s jedne strane obožavam, ali s druge ne znam koliko je to dobro za nju. Moraće da nauči kako s tim da izađe na kraj, što znam da nije lako. Dopada mi se što se svim silama “bori” za nešto do čega joj je stalo. Mnogo je tvrdoglava, to bih volela da promenim, ali mislim da se to neće desiti (hahah).

Praznična euforija je i dalje u toku, danas je naš najradosniji praznik – Božić, kakva sećanja iz detinjstva ti budi ovaj praznik? A kako ga danas proslavljaš sa Lenom i svojom porodicom? Da li se ona raduje svemu tome i kako ga  doživljava?

– Imala sam prelepo detinjstvo na kom sam beskrajno zahvalna svojim roditeljima. Božić je najradosniji hrišćanski praznik i sve vezano za to u meni izaziva mir. Badnji dan, Badnje veče, paljenje badnjaka, česnica, Božić. Odlasci kod bake i deke gde sam bila položajnik. Okupljanje za božićnom trpezom. Ništa lepše. Isto tako je i danas i to je ono čemu učimo Lenu, a ona sve to rado prihvata.

Našim čitaocima bi poručila?

– Da dobro razmisle šta je u životu važno, šta je bitno i danas, i sutra, i za 20 godina i da te ljude, okolnosti, osobine čuvaju i neguju. Previše energije i živaca potrošimo na stvari koje su prolazne. Cenite ono što imate i radujte se malim stvarima.

Foto:

Ivan Kulezić: https://www.instagram.com/ivan_kulezic_photography/

Garderoba:

Butik “Kuk i struk”: https://www.instagram.com/kukistruk/

Marija Čanji: https://www.instagram.com/chany.maria/

Jovana Tošić: https://www.instagram.com/jois_byjovanatosic/

Nakit:

Branić: https://www.instagram.com/branic.jewelry/

Demode: https://www.instagram.com/demodecouture/

Šminka:

Danijela Zarić: https://www.instagram.com/makeup_danijelazaric/

Prostor:

Mermeta – Design & Furniture: https://www.instagram.com/mermeta.rs/

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ