INTERVJU     08.02.2019.

“Budite sami svoja inspiracija” – David Ćurčić, urednik rubrike Modna policija

Mladi urednik jedne od jako čitanih rubrika u našem regionu “Modna policija”, David Ćurčić, odgovorio je na par pitanja za naš portal o modi, stilu, poznatim ličnostima.

Rođen je 1998., a uredničkim poslom bavi se već tri godine. Pisao je, ali i uređivao portale Haos, Lips and Heels, a trenutno je na portalu Trendy gde uređuje gore pomenutu rubriku.

1. Ko je zapravo David Ćurčić?

-Pa svakako drugačiji od onoga što plasira na društvenim mrežama i javnosti. Potpuno drugačiji. Nisam tip koji voli da priča o sebi i svom ‘privatnom’ životu, drugi neka sude i pričaju. Jer su svakako iskustva sa mnom različita. Komunikativan sam i volim da pričam puno, to je jedina stvar koja me povezuje sa životom na društvenim mrežama i poslom inače. U suštini sasvim običan momak. 

2. Da li postoji neko na našoj sceni ko bi uvek od tebe dobio ocenu 10?

-Naravno. To su Jelena Karleuša, Marina Visković i možda Nataša Bekvalac. Zato što su, svaka na svoj način, napravile svoj vizuelni identitet. 

3. Kako bi opisao svoj stil?

-Autentičan sam, smatram da je to mnogo važnije od stila. Biti drugačiji, ali na jedan ‘normalan’ način. Trudim se da uvek budem korak ispred i neko sam ko ne vidi inspiraciju u dugima već isključivo inspiraciju vidim u sebi. To je besplatan savet za sve, dakle, ‘Budite sami svoja inspiracija’. 

4. Koji su to brendovi u Srbiji za tebe kvalitetni i vredni pažnje?

-Ima puno kvalitetnih brendova. Za sve dame preporučujem Tiffany, P. S.. Fashion. Što se tiče omladine to je Disciplina. Ja neretko kupujem u Legendu. Preporuke što se kvaliteta tiče za sve navedene brendove! 

5. Da li si nekada imao probleme privatno zbog ocena u “Modnoj policiji”?

-Naravno, imao sam puno konflikta i sa ljudima sa estrade i inače. Nedavno sam se sukobio sa izvesnom Dijanom Janković. Medjutim, oguglao sam na estradu. Pa joj ne bih preterano davao medijski prostor.

6. Planiraš li neku inovaciju u svojoj rubrici?

-Idemo polako. Imam puno ideja, ali nikada ne brzam, tako da sada smo u četvrtoj sezoni, ona je drugačija od ostalih zasigurno. Imamo puno novih lica, novih ljudi. Tako da sa novim ljudima dolaze i inovacije. Kraj ove sezone je planiran za kraj februara i potom krećemo se prolećnom sezonom. 

7. Najbolje stilizovani muškarac i žena na svetu?

-Cate Blanchett i Kanye West. Dva potpuno različita personalitija, stila, zanimanja. Ali su uvek obučeni dobro od glave do pete. 

8. Koje magazine i portale voliš da pratiš/čitaš?

-Iskreno da vam kažem ja nemam toliko vremena što se tiče posećivanja drugih portala. Vaš portal mi se jako dopada, ima lepu priču i svakako sjajnu budućnost ako se na pravi način iskoriste svi potencijali. 

9. Tvoje mišljenje o modnim blogerima na našoj sceni?

-Ima ih puno, nedavno sam nešto interno komentsrisao sa nekim. Jer sam odlučio da kontaktiram pojedine uticajne modne blogerke zbog gostovanja u mojoj rubrici. Medjutim, vrlo sam se razočarao. Jer se svaka od njih plaši kritika i u većini slučajeva odgovor je bio ‘Ne bih ja da komentarišem odevanje drugih, kao što ne bih želela da i mene drugi komentarišu’. Ako se bavite modom i modnim blogom ili bilo kojim drugim poslom koji ima veze aa modom, u opisu posla vam je da komentarišete i budete komentarisani. Inače se Većina njih oblači skoro pa identično, šminkaju se identično, prate identične trendove. Isti su. Nemaju hrabrosti da budu svoji. To je moje mišljenje o njima. Nisu hrabre ili hrabri. 

10. Savet za besprekoran stil?

-Pre svega morate biti svesni sebe. To je apsolutno najvažnije. Osmeh, dobar parfem i autentični detalji nikada neče izaći iz mode. Najvažnije je da uvek imate svoj pečat. Nešto po čemu ćete uvek biti upamćeni.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ