MODNE VESTI     28.04.2019.

Budite upečatljive u magenta boji

Proleće je vreme  kada se svima nama energija podigne na viši nivo, pa osećamo i veću potrebu da nosimo vesele i drečavije boje. Osmelite se i ovog proleća ponesite nešto drugačije kombinacije, zbog kojih ćete delovati interesantnije i upadljivije. Čini se da nema bolje boje za dobrodošlicu proleću od magente, jer unosi živost u svaku odevnu kombinaciju, a sudeći i prema street style fotografijama koje viđamo na internetu, ova je boja definitivno hit. Glumice, manekenke i trendseterke sa razlogom biraju ovu upečatljivu nijansu, koja akcentuje izgled u jednom potezu. Iako je većina ljudi naziva pink bojom, u pitanju je zapravo magenta. Crveno – ljubičasta boja koju nose vesele i optimistične osobe, često motivišući ljude oko sebe. 

  • O poreklu magente

Prvo je nazvana fuksijom, po cvetu biljke fuksije, a nakon toga preimenovana je u magentu, kako bi slavila pobedu Italijana i Francuza nad Austrijancima kod istoimenog italijanskog gradića Magente davne 1859. godine.

Magenta je mešavina crvene i ljubičaste, koje kao spoj donose jedinstvenu kombinaciju strasti, energije i snage na koju implicira crvena, ali ipak ograničenu umirujućom energijom ljubičaste. Tradicionalno joj se pripisuju odlike hrabrosti i jednostavnosti, a smatra se i bojom tehnološkog napretka.

Magenta boja je boja univerzalne harmonije i emocionalne ravnoteže, ali i nekonformista i slobodnih duhova. Boja je koja svojim intenzitetom privlači poglede vredne divljenja. Odlučili se vi za kompletan ‘magenta’ izgled u vidu haljine, odela ili odabrali pojedinačan odevni predmet, možete biti sigurni da u ovoj nijansi nikako nećete proći neprimećeni. Unesite promene u vaše odevne kombinacije biranjem smelijih boja i što je najbitnije uradite to tako da se osećate prijatno u svojoj koži!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ