MODNE VESTI     22.04.2019.

“BUDOAR” – kolekcija kreatorke Suzane Perić koja ističe lepotu žene

Sinoć je održana revija Suzane Perić, naše veoma uspešne i orginalne kreatorke, u Skupštini grada Beograda, kojom je zatvorena manifestacija “Dani Beograda”. Voditeljka večeri bila je Irena Jovanović, a reviju je upotpunila i pevačica Ivana Jordan, otpevavši svoju novu pesmu “Zagrli me sad”.

Kolekcija nosi naziv “Budoar”, a inspiraciju da tako nazove kolekciju kreatorka je pronašla u kutku za oblačenje i doterivanje koji uravo nosi to ime. Tek u kasnom srednjem veku, za koji se i vezuje pojava budoara, raskošne haljine počinju da ističu žensku lepotu, ženstvenost. U prostoriji za doterivanje nalazio se noćni stočić, garderober, takođe, bili su obavezni baldahini od tananih materijala, veliki broj svilenih jastuka, ukrasi od perja.

Upravo haljine izrađene od materijala poput: svile, čipke i tila preovladavaju u novoj kolekciji. Zastupljene su šljokice, kao i bluze od svile sa mašnama. Poseban akcenat se stavlja na odela sa detaljima od čipke. Zastupljene su nežne i pastelne boje. A ono što je sigurno jeste to da je kreatorka Suzana Perić vratila žensteve modele na velika vrata kroz kolekciju “Budoar”!

Kako je svaka revija koju ona organizuje pravi spektakl, brojne poznate ličnosti su prisustvovale ovom događaju, a među njima su bili: Ana Kokić, dr Nada Macura, Sanja Ilić, Milena Ivanović, Ivona Jevtić, Milica Dabović, Gordana Uzelac, Ivan Bekjarev, Adriana Čortan, Jellena, Dragana Katić, Irena Vujović, Danijela Karić, Ivan Mileusnić itd.

foto: Instagram

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ