TELO     16.08.2023.

C vitamin KLJUČ MLADOLIKOSTI I JAKOG IMUNITETA – naučite pravilno da ga koristite

Poslednjih godina dosta slušamo o tome da je C vitamin izuzetno dobar i da se treba svakodnevno koristiti. Pored poznatih benefita po zdravlje, ima neverovatno velike benefite i kada se koristi u svrhu nege. Sve više kozmetičkih preparata kao glavni sastojak sadrži upravo C vitamin. A mi vam danas govorimo o tome kako C vitamin možete koristiti u nezi i u ishrani!

Jača imunitet

Od malena nas roditelji uče koliko je važno, posebno tokom hladnih meseci, da konzumiramo što više voća koje je bogato C vitaminom. To je upravo jer nas baš ovaj vitamin štiti od prehlade i gripa i jača imunitet.

Kroz ishranu ga možete unositi putem citrusa, koji su veoma bogati C vitaminom ili putem povrća i drugih namirnica koji ga obilato sadrže.

Danas se najčešće uzima u vidu suplemenata, odnosno tableta ili šumećih tableta. Pre uzimanja bilo kojih lekova i medicinskih preparata, savetujemo da popričate sa svojim lekarom. 

Eliksir za kožu

C vitamin koži daje elastičnost, jer podstiče stvaranje kolagena, te je odličan u borbi protiv bora. Drugi, i te kako bitan benefit, je da štiti kožu od raznih oboljenja, pa čak i raka kože.

Sjajan je protiv tamnih fleka hiperpigmentacija na koži, pa je sve više seruma na tržištu koji su na pazi C vitamina.

Odličan za kosu i nokte

C vitamin je odličan za kosu jer ubrzava njen rast i znatno je jača. Čini je mnogo zdravijom i jačom, sprečava pucanje i krzanje krajeva.

Odličan uticaj ima i na nokte. Ako imate slabe nokte koji se listaju, tanki su i pucaju, probajte C vitamin za negu noktiju.

Namirnice bogate C vitaminom

Pored citrusa, ovaj blagotvorni vitamin sadrže i brokoli, krompir, paprika, paradajz, kupus, mango. Redovnim konzumiranjem ovih namirnica, jača se imunitet i štiti zdravlje celog organizma.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ