LEPOTA&ZDRAVLJE     10.04.2017.

Često ste za računarom? Evo kako to utiče na vašu kožu

Savremen način života, digitalne tehnologije i zahtevi za efikasnošću na radnom mestu u epicentar naših svakodnevnih aktivnosti stavljaju računar, a sve više i mobilne telefone i tablet uređaje. Poznato je da sedenje za računarom nepovoljno utiče na držanje tela, kosti i celokupno zdravlje, ali da li ste znali da računar negativno utiče i na kožu lica?

Zračenje koje emituju računar i ostali elektronski “pametni” uređaji negativno utiču na funkcije i celokupan izgled kože vašeg lica, vrata i dekoltea. Dugotrajna izloženost ovom tipu zračenja izaziva mikroopekotine kože, doprinosi isušivanju i prevremenoj pojavi bora. Sličan negativan uticaj na kožu ima i UV zračenje.

U kombinaciji sa ostalim faktorima poput nepravilne ishrane, nedostatka sna, pojačanog nivoa lučenja kortizola, stresa i nepravilne nege kože javlja se potreba za temeljnom detoksikacijom organizma, pa tako i kože.

Detoksikacija kože naročito je potrebna urbanim damama koje žive užurbanim tempom, balansiraju između profesionalnog i privatnog, a istovremeno od kozmetičkih preparata zahtevaju beskompromisnu efikasnost, pouzdanost i potpunu zdravstvenu bezbednost.

Da bi proces detoksikacije kože bio efikasan, neophodna je bila sinteza naučne ekspertize i moći prirode. Ćelije kože se svakodnevno „prazne“, a taj pad energije u ćelijama uzrokuje i pad u njihovoj proizvodnji lipida, kolagena i elastina koji čuvaju mladost i lepotu kože. NUXE laboratorija uvela je revoluciju kada je o noćnoj nezi kože reč, stvorivši jedinstven proizvod Nuxellence® DETOX.

Nuxellence® DETOX je noćni anti-age fluid koji detoksikuje i „puni“ kožu mladošću. Detox pojačava prirodan proces detoksikacije ćelija kože zahvaljujući Super-Detox kompleks u sastavljenom od ekstrakta albicije (drveta svile) i šećera dobijenih biotehnologijom. Nuxellence® DETOX obnavlja i puni kožu energijom zahvaljujući inovativnom kompleksu cvetova pasiflore, anchuse i maka, dok je za savršeno prijatan osećaj na koži dodato ulje šafrana.

Nuxellence® DETOX je energetska, prirodna bomba za kožu lica! Karakteriše ga tekstura koja omogućava lako razmazivanje i stapanje sa kožom.

S obzirom da su u pitanju prirodni sastojci (preko 90%), koža vam se neće „navići“ I prestati sama da proizvodi i sintetiše kolagen, lipide i sl. Pogodan je za primenu kako kod masne, tako i kod normalne i suve kože. U zavisnosti od trenutnih potreba kože možete preko Detox-a nanositi i noćnu kremu. Preporučuje se svim starosnim dobima.

Poseban benefit ovog noćnog čuvara jeste što u kombinaciji sa noćnom anti-age kremom njen efekat čini većim za čak 2 puta!

Nuxellence® DETOX je i prava poslastica za čulo mirisa. Nežne mirisne note cvetova lana, đurđica, heliotropa, klementine i mandarine, jedva primetno plešu po koži – naglašavaju svoj luksuz i otmenost, ali ne iritiraju kožu i ne „guše“.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ