LICE     06.02.2019.

Čiščenje četkica za šminku za samo 1 minut

Znamo koliko je neophodno održavati higijenu četkica za šminkanje, ali koliko nas to stvarno radi barem jednom nedeljno? Čak i ako se ne šminkate često potrebno je da  ih redovno čistite. Prljave četkice mogu dovesti do ozbiljnih problema na koži lica, iritacija i infekcija oka. Pranje sa sapunom ili sredstvom za čišćenje četkica iziskuje mnogo vremena, rizikujete da se lepak u četkici opusti i čekinje poispadaju i još duži period od 12 ili više sati dok se četkice potpuno ne osuše i budu spremne za ponovno korišćenje. Predstavljamo vam super brzi metod čišćenja sa micelarnom vodom.

Nakon što je 1991. godine BIoderma izbacila na tržište prvu micelarnu vodu, do danas svaka iole bitnija kozmetička kompanija proizvela je svoju varijantu. Za ovaj metod čišćenja četkica odgovaraće bilo koja. Ukratko micele su male moćne čestice koje skupljaju svu nečistoću i masnoću za sebe kao magnet.  Zahvaljujući tome sa njima skidamo šminku i čistimo lice a možemo i očistiti četkice od nakupljenih proizvoda na njima i do 10 puta brže nego uobičajenim načinima.

Potrebno za ovaj metod čišćenja:micelarna voda, posuda ili šoljica, dobro upijajući papirni ubrusi i čist peškir.  

Manju količinu micelarne vode usuti u posudu ili šoljicu, i zatim vrhom četkice promešati brzim pokretima, četkicu čistite i sušite o  papirni ubrus, Ako još uvek nije u potpunosti  čista ponovite postupak sa micelarnom kupkom i ubrusima. Četkice obavezno čistite u pravcu njihovih dlačica, kabuki,  za rumenilo i slične okrugle četkice kružnim potezima u svim pravcima, a pljosnate kao za senke potezom u dva smera poput lakiranja noktiju, ne pritiskajte previše. Ponovite za svaku četkicu, kad primetite da se micelarna dosta zamutila i više „ne radi posao“ prospite i sipajte novu količinu. Iako će većina vlage iz četkice ostati na papiru verovatno će biti potrebno da ostavite krače vreme na peškiriću da se potpuno osuše.  

Izvor : Pinterest

Mali vodič koliko često treba prati četkice 

Četke za tečni puder– poželjno ih je čistiti nakon svake upotrebe, a minimalno jedanput nedeljno kako bi sprečili nakupljanje proizvoda na njima i sprečili razvoj bakterija.

Četkice za senku za oči– jednom do dvaput nedeljno ako ih koristite sa presovanim (suvim) senkama ili pigmentima , posle svake upotrebe ako koristite kremaste proizvode.

Četkice za korektor– isto kao i za tečni puder, ove četkice je poželjno čistiti nakon svake upotrebe.

Kabuki i četkice za puder u kamenu/prahu– dva do četiri puta mesečno je sasvim dovoljno za njih jer ne dolaze u direktan dodir sa kožom .

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ