LICE     29.08.2022.

Čista koža zamenjuje najkvalitetniju šminku – dr Nevena Rafailović, Laeda centar, intervju

Zaštita, higijena i zdravlje kože treba da nam budu na prvom mestu. I ako mnoge devojke daju ogromnu sumu novca na razna ulepšavanja, trajne šminke i slično, doktorka Nevena savetuje da čista i zdrava koža zamenjuju i najkvalitetniju šminku.

Ona, u svom centru vodi računa o velikom broju dama, među kojima su i brojne poznate ličnosti poput Nine Janković Dičić i Tamare Dragičević, a korisne savete i preporuke je podelila i sa nama.

  • Kada je koža lica u pitanju, da li preporučuješ neki tretman koji svaka od nas može sama da uradi?

Dobro čišćenje i dobar piling kože svako od nas može i treba svakodnevno da radi u sopstvenoj režiji. Upravo je ovo prvi korak u nezi lica i preduslov da koža izgleda zdravo.

  • Tvoj omiljeni kozmetički preparat?

Na tržištu postoje različite formulacije koje su   jako dobre. Naravno na prvo mesto uvek stavljam medicinsku kozmetiku, pre svega Gernetic koju koristimo i u našem centru. Njihova Immuno maska za lice najbrže mi smiri i regeneriše lice dok Nuclea krema predstavlja idealnu podlogu za šminku.

Nina Janković Dičić se opušta uz Laeda tretman
  •  Šta je to što žene najviše traže od tebe?

Najtraženije su definitivno različite kombinacije tretmana za dubinsko čišćenje  prilagodjeni tipu kože. Laserski tretmani za tretiranje aknozne kože, pigmentacija kao i uklanjanje ožiljaka takodje su jako popularni jer daju odlične rezultate. Prirodan izgled usana popunjenih hijaluronskim filerima definitivno je naš zaštitni znak.

  • Da li bore imaju veze s genetikom ili je važno kako se mi brinemo o istoj? U kojim godinama već treba da se koža zaštiti od bora?

Već od puberteta neophodno je da usvojimo odredjene navike u vezi sa negom kože. Nakon 25. godine mogu se videti prve borice, pigmentacije od sunca i ukoliko ne počnemo sa adekvatnom negom, sitne nepravilnosti postaju izraženije. Bore je najbolje prevenirati. Iako genetika pre svega ima veliki uticaj na način na koji će naša koža stariti, postoji dosta koraka koje preduzimamo kako bismo smanjili nastanak i dubinu postojećih bora. Svakodnevno nanošenje  krema  sa zaštitnim faktorom naročito u letnjem periodu sprečiće degeneraciju kolagena u koži i nastanak pimentacija. Unošenje dovoljne količine vode, antioksidanata, pre svega vitamina A i E kroz uravnoteženu ishranu od presudnog su značaja za lep i zdrav izgled kože. Pušenje, konzumiranje većih količina kofeinskih napitaka, alkohola i rafinisanih šećera učiniće da koža izgleda umorno, dehidrirano i samim tim i starije. O uticaju UV zračenja i štetnosti solarijuma govori dosta činjenica da se širom sveta ova vrsta “tretmana” zabranjuje jer dokazano izaziva različite vrste karcinoma kože.

Doktorka Nevena u svom Laeda centru
  • Omiljeni tretman ulepšavanja?

Laeda tretman je moj favorit medju tretmanima! On podrazumeva dubinsko čišćenje kože, mehaničkim i ultrazvučnim pilingom, toniranje mikrodermoabrazivnom metodom a potom unošenje aktivnih supstanci u vidu vitamina, ekstrakta biljaka, kavijara i hijalurona mezoporacijom i jontoforezom. Nezaobilaznom masažom lica dodatno stimulišemo cirkulaciju, potom kremama i okrepljujućim maskama umirujemo i hidriramo kožu. Parafinsko pakovanje za ruke sastavni je deo ovog paketa.

  • Da li postoji neki kozmetički preparat koji svaka od nas obavezno mora da poseduje?

Krema sa zaštitnim faktorom čija formulacija je prilagodjena vašem tipu kože je nezaobilazni kozmetički preparat. Na žalost ovim proizvodima se ne pridaje dovoljno značaja i obično se misli da je za zaštitu od UV zračenja dovoljan puder ili dnevna krema.

Doktorka Nevena sa svojim koleginicama iz Laeda centra
  • Vodiš računa o koži mnogih poznatih ličnosti, kojim tretmanom im opuštaš lice i daješ svežinu?

Mikrodermoabrazija, tretman hidratacije i mezoterapija su top 3 tretmana kojima se neguju osobe koje svakodnevno na svojoj koži imaju tešku šminku. Nakon ovih tretmana koži se vrati svežina, lice deluje odmornije a ten blistaviji.

  • Savet za naše čitateljke?

Savet: zdrava, čista koža zamenjuje najkvalitetniju šminku.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ