LICE     14.07.2020.

Da li botoks zaista briše bore? Ovo morate znati o botoksu

Stručnjaci iz privatne ordinacije La Sante na Dedinju, otkrili su nam koje su to sve benefiti ali i mane ima botoks.  Otkrićemo Vam kada je pravo vreme da se odlučitie za botoks o čemu posebno treba da vodite računa kada je u pitanju botoks koji se primenjuje u regiji oko očiju i šta možete da očekujete nakon prve aplikacije botoksa. 

Koje su uobičajene upotrebe botoksa?

  • Botoks za nestajanje dubokih bora
  • Botoks za regiju oko očiju i uklanjanje bora oko očiju
  • Botoks kose
  • Botoks za regiju i uklanjanja bora oko usana 
  • Botoks glabele (uklanjanje bora u regiji izmedju očiju)
  • Botoks protiv prekomernog znojenja

Šta je botoks?

Botoks je sredstvo kojim se paralizuje ili oslabljuje dejstvo mišića, kada se primenjuje u malim dozama onda može dovesti do nestanka bora. Botoks se izoluje iz botulinskog toksina specifične bakterije Klostridije botulinum, ovde se radi o istoj vrsti toksina koja izaziva botulizam. Jedan gram botulinskog toksina bi zapravo mogao ubiti milion ljudi, sa druge strane, botoks koji se koristi u kozmetičke svrhe je potpuno bezbedan a danas i usavršen u odnosu na vreme kada je imao svoju prvobitnu upotrebu sedamdesetih godina. 

Da li svako može da radi sa botoksom?

Botoks može aplikovati samo lekar specijalista sertifikovan za rad sa botoksom, u privatnoj ordinaciji La Sante, koristi se samo najkvalitetniji sertifikovan botoks licenciranih proizvođača, koji se prethodno čuva na ledu i specijalnom frižideru za čuvanje lekova. Botoks se otvara pred Vama i koristi se maksimum 24h po otvaranju ampule. Sve estetske procedure u privatnoj ordinaciji La Sante izvode samo specijalisti plastične hirurgije sa dugogodišnjim iskustvom rada u Srbiji i inostranstvu. 

Kako deluje botoks?

Botoks je neurotoksin, dakle on blokira sprovođenje nervnih signala i sprečava inervaciju mišića, zato kada se aplikuje u predelu bora, ne dolazi do kontrakcije mišića i koža izgleda mlado i zategnuto i revitalizovano.

Šta treba da znam ako se odlučim za tretman botoksom?

  • Botoksom se ne mogu ukloniti duboke bore koje su nastale nakon dugogodišnjeg izlaganja Suncu.
  • Botoks daje efekte koji su upotpunosti vidljivi nakon 10 do 14 dana.
  • Efekat botoksa je vidljiv do 6 meseci nakon aplikacije (ovo najviše zavisi od starosti i stanja kože pre apliakcije).
  • Preporučujemo Vam da tražite od svog lekara specijaliste da Vam pre apliakcije botoksa pokaže bočicu koju koristi, ako ne vidite jasno etiketu, ili ako je proizvođač kineskog porekla, savetujemo Vam da NE PRIHVATITE TRETMAN.

Kako da znam da li je moja koža pogodna za botoks ?

U privatnoj ordinaciji La Sante na Dedinju, možete dobiti besplatne konsultacije sa plastičnim hirurgom, koji će Vam objasniti koje su sve mogućnosti rada sa Vašim tipom kože, koji bi bio očekivani rezultat i koje su količine botoksa neophodne za postizanje maksimalnog efekta uz potpunu bezbednost. 

Da li je proces bolan?

Pre injektovanja botoksa, dobićete anestetik, kako bi sama procedura za Vas bila što komfornija i bezbolnija. Prvo ćemo sačekati da anestetik deluje, da željeni deo kože utrne, a nakon toga će botoks biti aplikovan, sama procedura traje nekoliko minuta, nakon čega možete nastaviti normalno sa svim uobičajenim aktivnostima. Postoji mogućnost pojave malog crvenila na mestu uboda, koje je prolaznog karaktera. 

Kakva su iskustva sa upotrebom botoksa kod prekomernog znojenja?

Aplikovanjem botoksa u specifične regije znojnih žlezdi dolazi do smanjenog znojenja (stručno nazvanog hiperhidroza). Prekomerno znojenje može biti primarno i sekundarno. Primarno prekomerno znojenje nema druge uzroke, dok kod sekundarnog prekomernog znojenja uzrok može biti infekcija ili sistemska bolest, takođe i maligniteti. 

Nakon kosultacije sa lekarom specijalistom i kompletnog uviđaja u Vašu istoriju bolesti, prvo je važno odkloniti da postoje drugi razlozi za prekomerno znojenje a nakon toga će Vam lekar objasniti koja je količina botoksa neophodna za rešenje Vašeg problema i sledi aplikacija koja je identična proceduri kao kada se botoks koristi u estetske svrhe, što smo prethodno objasnili.

Koja je cena botoksa?

Nakon besplatne konsultacije sa doktorom specijalistom i nakon dogovora koje sve regije biste želeli da radite i stručnog saveta šta je najviše primenjivo Vašem tipu kože dobićete formiranu cenu, naravno uvek ste u mogućnosti da kontaktirate privatnu ordinaciju La Sante kako biste dobili okvirni raspon cena u zavisnosti od Vaših potreba.

Važno je da znate da je aplikacija botoksa trenutno na popustu, do kraja juna cene su snižene za 20%!

 Kada ne smete raditi tretman botoksom?

Botoks se ne sme aplikovati ako postoji infekcija u regiji u kojoj želite da ublažite bore botoksom, ukoliko ste imali alergijsku reakciju na botoks ili imate oštećenje kože u regiji gde bi ste voleli da aplikujete botoks. Da li je neophodno da se se slikam pre i posle tretmana?

Očuvanje identiteta naših pacijenata je naš najviši prioritet, bez Vaše saglasnosti nećete biti fotografisani niti će Vaše slike ikada biti napravljene, pa tako ni objavljene. 

Gde mogu da se informišem o dejstvu botoksa?

Svakoga radnog dana i subotom možete kontaktirati privatnu ordinaciju La Sante koja se nalazi u ulici Diane Budisavljević 15 na Dedinju, zakazati besplatnu konsultaciju i porazgovarati sa lekarom specijalistom o svemu što Vas zanima vezano za botoks, takođe im možete pisati na društvenim mrežama.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ