LICE     25.04.2019.

Da li ispravno čistite vaše lice?

Lice i koža lica je najvažniji deo tela. Po tome smo prepoznatljivi, zato je važno održavati je čistom i negovati je na pravilan način.

A koje to greške najčešće pravimo prilikom čišćenja lica?

1. Koristite pogrešne proizvode

Moramo pronaći proizvode koji odgovaraju našem tipu kože. Očigleno je da nama ne odgovara isti proizvod koji je našoj mami savršen, ili drugarici.

2. Detaljno čišćenje

Osim šminke koju nosimo, prljavština na licu je neizostavna. Jako je važno da detaljno skinemo šminku ili očistimo lice svaki put.

3. Umivanje

Jako je bitno da se umijete nakon korišćenja proizvoda za skidanje šminke i čišćenje, a pre nanošenja kreme. Svaki proizvod ima svoju namenu, ali voda je večiti prijatelj u svemu. Posle svakog tretmana, važno je umiti se.


4. Voda nije dovoljna

Takođe, voda nije dovoljna za detaljno čišćenje lica. Posle šminke koja je par sati na licu, nemoguće je samo vodom očistiti ostatke.

5. Odvojite vreme za to, koža će vam biti zahvalna

Koliko god da je vremena potrebno, izdvojite ga i posvetite se koži. Nemojte nikako sebi da dozvolite da zaspite sa šminkom i ne očistite lice!

6. Trljanje lica peškirom

Koža lica je osetljiva, tako da je trljanje peškirom greška. Posle umivanja, samo tapkajte, mada, uvek je najbolje da se prirodno osuši.

7. Ostaci šminke

Često se desi da se probudimo sa maskarom ispod očiju, iako smo je pre toga očistili. Zato nije dovoljno samo provući tuferom, nego kružnim pokretima iz više puta skinuti ostatke. Najbolje je koristiti i kremu koja pomaže skidanju.

8. Hidratacija kože lica

Maske za lice možemo pronaći u svim drogerijama po pristupačnim cenama. Sasvim je u redu da jednom nedeljno stavimo masku ili je sami napravimo kako bismo nahranili kožu, ne bismo smeli ovo da zanemarimo.

9. Piling

Veoma je važno da redovno radite piling kože, a ne jednom u nekoliko nedelja, kako biste uklonile izumrle ćelije. Vaše lice će tako izgledati blistavo.

10. Tretmani

Nemojte izbegavati tretmane lica koje rade profesionalci, jer posle svakog ćete imati utisak da vam je koža „prodisala“.

Koliko ulažete u higijenu kože sada, isto tako će vam ona vratiti kasnije – ne zaboravite to!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ