VESTI     28.06.2019.

Da li su sitne laži dozvoljene u vezama?

Sve veze i svi odnosi u životu, pa i emotivni, zasnivaju se na međusobnom poverenju. Osoba sa kojom ste u vezi treba da bude osoba kojoj verujete i koja veruje vama. Kvalitet vaše veze zavisi od toga koliko ste iskrene sa partnerom.  Da li onda bar sitne laži ponekad dozvoljene?

Svaka laž je laž

Ne postoje sitne i krupne laži. Svaka laž je laž! Poverenje je ključ uspešne veze. Ponekad neka sitna laž možda neće trenutno naneti veliku štetu vašem odnosu, ali će poljuljati poverenje. A kada se ono jednom izgubi, teško ga je ikada više povratiti.

Šta je razlog laži?

Kad god pomislite da slažete partnera, makar to bila sitnica, razmislite zašto to radite. Sigurno postoji način da kažete istinu, a i to je uvek bolja opcija. Svaka laž se na kraju sazna. Tada može doći do svađe i problema, a to vam ne treba. Razmislite o mogućim posledicama i nikako se ne koristite lažima.

Razmislite, takođe, i o tome kako biste se osećali kada biste saznali da vas partner laže. Sigurno vam ne bi bilo prijatno. Zato nemojte ni vi njemu to priređivati. Iskrenost u vezi treba da postoji od prvog dana i da čini temelj vašeg odnosa.

Konačan odgovor na pitanje da li su laži dozvoljene u vezama je definitivno – NE!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ