MODNA POLICIJA     26.08.2020.

Današnji gost rubrike „Modna Policija“ je Snežana Dakić

Na naše veliko zadovoljstvo današnji gost rubrike „Modna Policija“ je Snežana Dakić, žena koja je svoj život posvetila voditeljstvu, modnom novinarstvu i jedan je od prvih autora i kreatora lifestyle platformi i emisija na Balkanu. 

Snežana Dakić je ikona modnog novinarstva na našim prostorima, poznata je po svojoj iskrenosti, ali nešto po čemu je svi prepoznajemo jeste besprekoran izgled i stil odevanja. Dok je na pitanje o tome šta misli o našoj rubrici, imala samo pohvalne reči :

„Vaša rubrika je pristojna i modna, što je pohvalno. Često se te modne policije svode na lične uvrede,  umesto na komentarisanje stila, što to je krajnje nepristojno i spada u govor mržnje. A govor mržnje je kažnjiv i društveno neprihvatljiv, iako je sveprisutan, naročito na digitalnim platformama i društvenim mrežama, i sama sam često učestvovala u ovakvim emisijama: na “ Pinku “ smo uspešno radili “ Shoppingholicarke “ nekoliko sezona, a na “ Ženskoj TV“ emisiju “ Modna Komisija“ .  

Na pitanje o tome šta misli o današnjim trendovima i masovnom praćenju trenda, bila je jasna :

“ Mislim da je stil većine žena prilično estradizovan. Umesto da bude inspirisan modnim trendovima i diktatom modnih kreatora, inspirisan je stilom muzičkih spotova i seksi oglasa. 
Najveći promašaj je preteška šminka koja mnoge žene zapravo poružnjuje i ogrubljuje, čini da izgledaju starije i dramatično, umesto da ih ulepša. Naročit problem su nadogradjene ili veštačke trepavice, koje najčešće izgledaju kao da ste pobegli iz jeftinog kabarea. Još u kombinaciji sa loše uradjenim ustima, a to je , na žalost konfekcijski izgled većine. A tu je i preveliki broj plavuša, a plava kosa zahteva izuzetnu negu da bi bila lepa i živa. U najvećem broju slučajeva je suva i kao da je veštacka, pa izgleda kao jeftina perika. Moj utisak je da je fejk izgled zamenio prirodnost. A nema ništa lepše od lepe i negovane kože i kose, kao i od prirodne lepote. “ – istakla je Snežana .

U nastavku pročitajte kako su Snežana Dakić i David Ćurčić prokomentarisali naše poznate ličnosti !

1. Ceca Ražnatović

Snežana: Ceca ima jednostavan stil, kojim dominiraju pantalone i odela i to joj jako dobro pristaje. Uvek je njena ličnost ispred onoga što nosi i njene pesme su uvek ispred svakog stajlinga ili koreografije. Tako i treba da bude u slučaju muzičkih zvezda. Džabe ti je izgled, ako su ti nepoznate pesme. A takvih primera kod nas ima napretek. Meni je Ceca najlepša bez teške šminke, jer tako izgleda mnogo mladje. I biram njen stil sa dugom crnom kosom.

David: Jedno od boljih Cecinih izdanja, slažem se sa Snežanom da Ceca najbolje izgleda u svedenijim i elegantijim komadima. Košulja, papuče i torba su u fantastičnoj i veoma trendi boji ovog leta, zvonaste pantalone lepog materijala umirile su ovu nebo plavu boju. Odlično i bez greške !

2. Biljana Tipsarević

Snežana: Biljana je prelepa žena, koja je i najbolji promoter svoje mode. Uvek duga kosa sa pramenovima, čak joj i plave nijanse lepo stoje, iako umeju da izgledaju veštački. Znam je dok je još bila devojka, najpre mlada novinarka, pa blogerka, pa dok je studirala modni dizajn. Sada je dvostruka mama, ima desetak kilograma više i opet izgleda sjajno. Dobro joj stoje obline. Nekako izgleda bombastičnije, dostigla je zreliju žensku lepotu. I njen zaštitni znak su vedrina i osmeh. A to je najvažniji aksesoar.

David: Biljana je pre svega jedan od naših najuspešnijih i najkreativnijih dizajnera, pored toga, dopada mi se što se trudi da svaki komad koji izađe iz njenog ateljea i sama nosi i promoviše. Savršena boja kose, koja na retko kome izgleda besprekorno, isto tako i frizura. Letnja haljina odličnog dezena i kroja istakla je njeno lepo izvajano telo, dok su torba, naočare i sandale odabrane po mom ukusu! Čista 10ka !

3. Anastasija Ražnatović

Snežana: Kad ti je majka Ceca, nije lako pobeći od uticaja. Moram da primetim da je sa godinama izuzetno počela fizički da liči na mamu. Ali stilovi i pevanja i odevanja su im skroz različiti. Anastasija mi se čini kao diskretna i neupadljiva devojka i drago mi je što je našla svoj muzički izraz i što već ima svoje hitove i svoj stil, kako muzički, tako i modni.

David: Anastasija je fantastična. Primetno je koliko se trudi, uvek je bez greške sređena. Odličan bikini, mrežasta haljina u trendi boji i veliki plus za odabir naočara i dodatka za iste. Kod Anastasije mi se naročito dopada što je posvećena izgledu i modi inače, pa čak i kada se sama oblači to radi perfektno! Ja je volim u njenim svakodnevnim izdanjima. 

4. Maja Nikolić

Snežana: Maja je primer kako treba da se oblači voditelj informativnog programa: odmereno, svedeno, a moderno.  U toj vrsti programa poželjna je konfekcija, a ne trikotaža ili lepršavi materijali i stilovi. Bravo za Maju. Ona je pored toga i izuzetno lepa žena i frizure su joj uvek dobro odabrane. Kosa srednje dužine je najbolja za televiziju.

David: Maja se u poslednje vreme dosta posvetila kako svom imidžu, tako i svojim društvenim mrežama, što mi se jako dopada. U moru niskobudžetnih voditelja istog takvog i izgleda, Maja i još par TV lica ostali su originalni, ali i pravi profesionalci koje godinama gledamo na televiziji. Što se tiče same kombinacije, odlična haljina koja je seksi ali ne otkriva previše, promenio bih narukvicu jer mi se ne uklapa uz celu kompoziciju. 

5. Danica Maksimović

Snežana: Danica je primer da lepa žena može ostati lepa u svim životnim dobima, pod uslovom da se neguje, održava vedar duh i da se bavi sportom.
Danica ima stila i izgleda bezvremenski. Mogla bi imati i 40 i 60. Duga kosa  joj odlično stoji, uprkos stereotipu da sa godinama treba skraćivati kosu, a najbolji ukras joj je osmeh, koji ne skida.

David: Danica izgleda fenomenalno i sa godinama je čini mi se sve lepša ! Oduvek je volela mešanje boja i dezena i to radi fantastično, isto tako voli i nakit koji uvek isprati svaki njen autfit. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ