PUTOVANJA     26.06.2017.

Destinacije za vaš savršen odmor

Vreme je godišnjih odmora, kada svako od nas mašta o putovanjima, begu iz svakodnevice, i potpunom uživanju u nekoj od turističkih destinacija. U moru zanimljivih ponuda, ponekad je teško odabrati jednu koja će učiniti vaš odmor nezaboravnim. I, zaista, postoji toliko lepih mesta u kojima možemo uživati i provesti divne trenutke, bez obzira da li putujemo sa porodicom, prijateljima, ili pak partnerom.

Kako bismo vas inspirisali, izdvojili smo nekoliko interesantnih destinacija koje će vas ostaviti bez daha, sigurna sam.

 

Italija, Kalabrija

Kalabrija se nalazi na samom jugu “italijanske čizme”, i predstavlja jedan od najšarmantnijih i najinspirativnijih delova Italije.

Prelepe peščane plaže i kristalno čisto more su njen zaštitni znak. Okružena Tirenskim i Jonskim morem, čije su obale posute belim sitnim peskom, a u kombinaciji sa tirkiznom bojom mora zaista ostavlja bez daha.

Ono što će vas očarati su šarmantna primorska mesta, u kojima možete uživati u pogledu na obalu, dok ispijate kvalitetno vino, i uživate u čarima italijanske kuhinje. Na svakom koraku su restorani, taverne, i poslastičarnice, a ukoliko vas put navede da posetite grad Pico, obavezno probajte čuveni sladoled Tartuffo, koji je nastao u ovom gradu, i po kome je ovaj grad poznat.

Najznačajnija turistička mesta Kalabrije su Ređo di Kalabrija ,Tropea, Kapo Vatikano, Scila, Pico, Briatiko, kao i glavni grad Katancaro.

 

Italija, Sicilija

Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru, i jedno od najgušće naseljenih. Šarenolika, jedinstvena, posebna, tradicionalna…Kao stvoreno za prave hedoniste. Jednostavno, ostaviće vas bez daha.

Rajske plaže Sredozemnog, Jonskog i Tirenskog mora su priča za sebe.

Ne propustite obilazak vulkana Etna, grada Taormina, glavnog grad Palermo, katedrale u Monrealu i još mnogo, mnogo toga.

Na ovom predivnom ostrvu uživaćete u neverovatnom vinu, pastama, i sladoledu  po kojem je Sicilija poznata u svetu. Na svakom koraku osetićete miris pomorandži i limuna, a gostoprimljivi ljudi puni života su na svakom koraku i sa ponosom će vam predstaviti svoj grad.

Glavni grad je Palermo, a poznata letovališta su Đardini Naksos, Mondelo, San Vito La Kapo, Ćefalu, Isola Dele Femine.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ