VESTI     08.06.2024.

Napravite sami univerzalna sredstva za čišćenje kuće: Koštaju manje od 100 dinara i divno mirišu

Čišćenje kuće je posao koji se nikad ne završava, a sredstva za čišćenje kuće su nešto što se koristi svakoga dana. Nekada uopšte nisu pristupačna, a i puna su različitih hemikalija koje mogu negativno uticati na zdravlje. To su samo neki od brojnih razloga da sredstva za čišćenje kuće napravite sami! Pogledajte naše savete kako da to učinite i bacite se na generalno spremanje!

Sredstvo protiv kamenca

Sjajno sredstvo za čišćenje površina u kupatilu i kuhinji dobićete kada pomešate sirće i sodu bikarbonu

Sirće je sjajno sredstvo za borbu protiv kamenca. Njime možete očistiti kamenac sa kupatilskih i kuhinjskih elemenata, mašine za pranje sudova, frižidera i sudopere.

Sredstvo za čišćenje mikrotalasne rerne

U činiju sipajte vodu i sok od pola limuna, pa je uključite na tri do četiri minuta. Isparavanje će olakšati čišćenje.

Sredstvo za čišćenje šporeta

Šporet i rerna uvek treba da budu dobro očišćeni i to treba redovno raditi. Da biste dobili sredstvo za čišćenje šporeta pomešajte boraks i alkoholno sirće, malo otopljenog prirodnog sapuna. Naprskajte površine tom mešavinom, a onda pospite sodom bikarbonom. Onda i sodu bikarbonu poprskajte dobijenim sredstvom za čišćenje i ostavite sve da deluje preko noći, nakon čega sledi ispiranje.

Sredstvo za čišćenje prozora

Pomešajte sirće, tečni deterdžent za pranje posuđa i vodu. Naprskajte na staklene površine, a zatim dobro prebrišite krpom.

Sredstvo za čišćenje wc-a

Pomešajte po 100ml boraksa i alkoholnog sirćeta, dodajte destilovanu vodu i malo limunske kiseline. Sredstvo sipajte u bočicu sa rasprišivačem i naprskajte na površine u wc-u koje želite očistiti. Ostavite da deluje 20 do 30 minuta, a zatim istrljajte četkom ili sunđerom i isperite. 

Sredstvo za pranje podova! Efikasna sredstva za čišćenje kuće

Za podove pomešajte boraks, limunsku kiselinu, destilovanu vodu i malo otopljenog prirodnog sapuna za čišćenje. U kofu vode dodajte nekoliko kašika ovog sredstva i prebrišite sve podove. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ