JollyWoman blog     06.03.2023.

DNEVNA DOZA DOBROG RASPOLOŽENJA! Kada sam bezvoljna uradim OVO – vraća osmeh na lice

Sigurno u svom okruženju imate ljude koji su stalno puni energije, raspoloženi za druženje, nasmejani. U čemu je njihova tajna? Ako spadate u grupu koja se ujutru probudi mrzovoljna, sigurno se pitate kako drugima uspava da i pored stresa i obaveza zadrže vedar duh? 

Upravo sam se godinama pitala kako nekim mamama uspeva da budu maksimalno prisutne za decu, a opet maksimalne i na poslu. Trudila sam se iz meseca u mesec, a onda sam doživela da osetim na sebi sindrom sagorevanja. (Više o tome OVDE)

Pored toga što sam krenula na redovne terapije i razgovore sa psihoterapeutom koje su za mene i moje mentalno zdravlje bile savršene, usvojila sam par zdravih navika koje su mi pomogle da zaista mogu sve, ali samo do one mere do koje meni prija.

1. Kažite sebi “volim te”

Ujutru kad ustanete idite do ogledala I recite sebi “volim te”. Iako zvuči kako čudno i smešno, ljubav prema sebi je nešto što se vežba I uči. Ponovite ovo nekoliko puta, i novi dan će vas ispuniti ljubavlju. Ako ovu praksu ponavljate svakog dana, provereno ćete podići svoje samopouzdanje! A kada imate samopouzdanja, onda dolazi i raspoloženje! 

2. Jutarnje vežbanje

Vrlo često zanemarujemo jutarnje vežbe, a to je prava šteta. Jer vežbanje pomaže telu da se razbudi, dobro je za zdravlje, a podiže I nivo hormona sreće. Stoga uvedite naviku da svakog jutria uradite nekoliko vežbi ili jednostavno otiđite u šetnju. Videćete koliko ćete se bolje osećati nakon toga.

4. Slušajte muziku

Jednostavan način da povećate nivo endorfina u krvi i poboljšate raspoloženje je slušanje omiljene muzike. Pustite je dok se spremate za posao ili na putu do kancelarije. Muzika ima terapeutsko dejstvo, može da nas opusti, smiri, ali i da nas podigne, motiviše. Birajte ritmove u zavisnosti od toga da li vam je potreban predah ili podizanje energije.

5. Eterična ulja

Dok se spremate za posao i pijete kafu, stavite u difuzor ili nakapajte na komad tkanine nekoliko kapi eteričnog ulja citrusa, na primer pomorandže ili grejpa. Udahnite nekoliko puta. Ova ulja popravljaju raspoloženje, prizivaju lepe misli, povećavaju produktivnost.

6. Koristite suplementaciju na bazi SAM-e i kompleksa vitamina B 

Ovi suplementi doprinosi smanjenu umora i iscrpljenosti, normalnom funkcionisanju nervnog sistema i normalnoj psihološkoj funkciji. Moj izbor je već nekoliko meseci  Tensilen®, a zašto sam se odlučila za njega i koje sam benefite osetila pogledajte OVDE.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ