SCENA     10.02.2020.

DODELA OSKAR 2020. : Isorijska noć u Holivudu!

Tradicionalna dodela Oskara, 92. po redu, održana je sinoć u Dolbi teatru. Spektakularna noć ostaće upamćena po fantastičnim filmovima i glumcima, kao i po impresivnoj Džanel Mone sa pesmom iz filma “Predivan dan u komšiluku” kojom je ceremonija otvorena.

Film „Parazit“ apsolutni pobednik!

Pobednik večeri je južnokorejski film Parazit. Od šest nominacija osvojio je četiri – najbolji film godine, najbolji strani film, najbolja režija i originalni scenario. Ujedno je postao i prvi film koji nije na engleskom jeziku koji je dobio Oskara za najbolji film.

Oskara za najbolju glavnu glumicu osvojila je Rene Zelveger za ulogu u filmu Džudi.

Rene Zelveger

A Oskara za najboljeg glavnog glumca dobio je najveći favorit Hoakin Finiks za ulogu u filmu Džoker.

Hoakin Finiks

Bred Pit i Lora Dern dobitnici su Oskara za sporedne uloge u filmovima Bilo jednom u Holivudu” i Priča o braku”.

Bred Pit
Lora Dern

Pixarovo ostvarenje Priča o igračkama 4 dobilo je nagradu za najbolji animirani film.

I Hildur Guonadotir je ispisala istoriju zlatnim slovima!

Postala je prva žena koja je dobila Oskara za originalnu filmsku muziku. Muzika iz filma „Džoker“ nikoga nije ostavila ravnodušnim, pa ni američku filmsku akademiju.

Hildur Guonadotir

Nagrada za najbolju filmsku pesmu dodeljena je Eltonu Džonu za „(I’m Gonna) Love Me Again“ iz filma „Roketmen“. Oskara za najbolju šminku i frizure dobila je ekipa filma „One su bombe“.  

Oskara za najbolju montažu zvuka i za najbolju montažu dobio je Le Man ’66: Slavna 24 sata. Za miks zvuka i fotografiju nagrađen je film1917„.

Na sceni se pojavio  i Eminem i oduševio sve prisutne izvođenjem pesme „Loose Yourself“ iz filma „Osam milja“ iz 2002. godine.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ