LEPOTA     01.04.2022.

DOKTORKA SAVETUJE: Nega lica posle 30. godine podrazumeva ove korake

Nega lica posle 30.godine je pravo vreme da se pojača. Sigurno se pitaš zašto je to tako? 

Do tridesete godine lice je mlado i zahteva osnovnu negu, dok se sa tridesetim to menja. Sada se mnogo više primete borice na tvom licu, najviše u predelu očiju, ali i na ostalim delovima tvog lica

Sigurno si to primetila? Natečeni podočnjaci su često vidljiviji i tamniji. Elastičnost kože više nije ista kao u dvadesetim,tj. proizvodnja kolagena i elastina opada, ali to ne treba da te brine. Za sve postoji rešenje!

Upravo smo o tim rešenjim, tačnije pravilnom negovanju kože pričali sa doktorkom Vasjom Milankov ispred klinike Atlas, MD specijalizantom plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije.

1. Zašto se uvek ističe da je nega nakon 30te veoma bitna? Šta se to dešava sa kožom nakon tih godina?

Htela bih da napomenem da je nega uvek važna, još od malih nogu pa nadalje. Svaka nega se vidi na koži, tako da nije važna samo nega nakon 30-te, nega je važna u svakoj starosnoj dobi.

2. Kako treba da izgleda nega lica posle 30.godine?

Nega kože nakon 30-e treba da uključuje u sebe nege i preparate namenjene za to doba jer nakon izvesnog vremena koža kreće da gubi vodu, stvaraju se neke prve dalje bore i potrebno je malo intenzivnije kreme za negu lica koristiti nego do tada. Svakako, ako i primetimo neke karakteristične pokrete, bore koje su krenule da se stvaraju, bolje je krenuti ranije sa po manjim dozama hijaluronskih filera ili botoxa nego čekati da se koža skroz ulomi.

Doktorka Vasja Milankov

3. Kada pričamo o filerima, da li postoje idealne godine za korišćenje istih?

Idealne godine za korišćenje filera su one godine kada sama situaciaj to naloži. Filere možemo koristiti u korektivne svrhe u smislu podmlađivanja kao i za ispravljanje nedostataka na licu. Ukoliko dame žele da uvećaju usne, koriguju nos, jagodice ili podočnjake može se početi i ranije (u 20-im)

4. A kada je reč o botoksu?

Kada je reč o botoxu, može se početi sa aplikacijom kada krenu da se naziru prve bore, što je individualna stvar, ja sam lično u 28. godini. Ukoliko dame imaju mirniju mimiku lica i dobro očuvanu, hidriranu kožu potreba za botoxom će biti nakom 30-e. Svakako, apelujem na sve mlade dame da vode računa o sebi i da nikako ne dozvole da se u 21. veku zapuste i da kasno kreću sa botoxom i generalno negom lica, jer onda dolazimo u situaciju da lečimo a ne da sprečimo.

5. Koje tretmane lica preporučujete nakon 30te?

Nemoguće je dati konkretan odgovor. Treba imati na umu da se mezoterapija u kontekstu intenzivne nege kože koristi što češće za određenu indikaciju. Sa druge strane, takođe treba povesti računa o intenzivnoj nezi, s vremena na spram indinacija.

6. Ako govorimo o negovanju kože spolja, koliko je bitna i nega iznutra? Na šta posebno treba da se obrati pažnja kada je u pitanju nega lica posle 30.godine?

Koža je samo platno na kome se ocrtava vaše unutrašnje stanje organizma. Retko kada sama bolest kreće baš iz kože ali se na koži po boji, po tenu, po konzistenciji vidi i odražava sve što se dešava unutar organizma. Često, koren promena na koži koje imamo nije koža sama po sebi već nešto iz unutrašnjeg sistema.

Za sve informacije o nezi, esteticki, korekcijama i cenama kliknite na link ispod

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ