MODNI TRENDOVI     06.03.2019.

Duboke farmerice opet su u modi

Pravo iz osamdesetih u sezonu iza nas, ali i ovu koju nam dolazi, vratile su se dobre, stare farmerice. Nisu doživele naročitu transformaciju što se tiče modela, kroja, kvaliteta…ali su svakako sada na vrhuncu popularnosti. 

Čak iako imamo predrasude ili smo nesigurne kako da ih nosimo, u daljem tekstu osvrnućemo se na prednosti i veliki broj mogućnosti njihovog kombinovanja.

Prednost koja se najviše ističe jeste ta da ovaj model prikriva sve viškove i nedostatke, a ističe delove naše građe kojima smo zadovoljne. Deluje kao da pričamo o nekim magičnim farmericama? Na neki način i jeste tako. 

Poznato je i to da garderobom možemo da učinimo dosta toga, pa tako i pomoću ovog modela možemo vizuelno izgledati mršavije. Takođe, noge mogu izgledati izduženije, a dubok struk sam po sebi prikriće stomak ukoliko imamo problem s tim. 

Ovaj tip farmerica karakteriše nešto čvršći teksas, visok struk i ravne nogavice, zbog čega deluju i pomalo „oversized“ na prvi pogled. Zbog ovih karakteristika praktične su za nošenje i jednostavne za kombinovanje. Pogodnije su za one koje vole nešto ležerniji stil, ali se lepo mogu kombinovati i kada su u pitanju elegantnije prilike.

Najčešće ćemo na stranicama modnih časopisa ili na ulicama gradova u inostranstvu videti ove farmerice u kombinaciji sa patikama, majicom sa printom ili natpisom i kožnom jaknom. A kada su večernji izlasci u pitanju, šljokičavi top sa crnim sakoom preko i visokim potpeticama biće veoma zapažena, šik kombinacija.

Nije na odmet reći i to da je bolje izabrati svetliju nijansu teksasa, ako smo već u prilici da biramo.

Ovo je jedan od najboljih komada koji je moda osamdesetih godina predstavila tadašnjoj populaciji, a to što se trendovi generalno vraćaju-treba da zahvalimo neprestanom modnom cirkulisanju i da iskoristimo svaku dobru mogućnost koja nam se iznova pruži.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ