LICE     18.11.2020.

,,Efekat hijaluron pen-a dosta je kraći od injektovanog hijalurona“, Irena Isailović, sertifikovani lekar za izvođenje nehirurškog antiaginga

Pacijenti su nekada u zabludi da je efekat hijaluron pen-a isti kao i pri upotrebi injektovanog hijalurona. Činjenica je da se koristi isti tip materijala (hijaluronska kiselina). Ipak, hijaluron pen aplikuje materijal dosta pliće, zbog čega je efekat kraći. Međutim, to nije jedini ,,nedostatak“ hijaluron pen-a.

Svrha hijalurona je podmlađivanje. Zbog mnogobrojnih benefita za kožu, postavljanje hijaluronskih filera veoma je traženo. Ako istražujete načine za podmlađivanje, na primer želite da ,,uradite“ usne, primetićete da je hijaluron pen-a dosta jeftiniji od injektovanog hijalurona.

Irena Isailović je doktor stomatologije i sertifikovani lekar za izvođenje nehirurškog antiaginga. Ona ističe bitne razlike između hijaluron pen-a i inejktovanog hijalurona.

doktorka Irena Isailović

,, Hijaluron pen je dostupan u kozmetičkim salonima i rade ga, uglavnom, kozmetičari. To je važno zato što je anatomija lica kompleksna i potrebno je fakultetsko znanje kako biste znali gde je najbezbednije da aplikujete filer i smanjite komplikacije na minimum. Pošto se sa njim aplikuje materijal pliće, veće su verovatnoće za stvarenje gromuljica, čvorića i neravnina“, kaže Irena.

Hijaluron pen je olovka kojom dobijate volumen usana. Ne koristi se igla, zato je i sinonim za bezbolno, brzo i atraktivno apliciranje hijalurona, sa rezultatima koji su brzo vidljivi. Ali pošto bi ivice usana trebalo da se rade iglom, penom nisu moguće korekcije većih razmera. Njom možete korigovati usne ili podmladiti lice. Prednosti pen-a su da efikasno utiče na fleke od Sunca, ožiljke od akni i bubuljica.

Sa druge strane, proceduru injektovanja hijalurona rade isključivo sertifikovani lekari i stomatolozi. Zato Irena ističe da niko od kolega ne razmatra upotrebu pen-a.

,, Aplikovanjem iglom dobijamo prirodnije rezultate, a ono što je najbitnije proceduru izvode isključivo doktori. U lekarskoj praksi filer se otvara ispred pacijentkinje, tako da ona zna koji filer je ubrizgan. To mora biti registrovan filer, a pacijenti ne izlazi iz ordinacije bez nalepnice sa serijskim brojem filera. To je važno zato što morate znati koji materijal je aplikovan“, smatra Irena.

Aplikovanjem iglom dobijamo prirodnije rezultate nego kada koristimo hijaluron pen

Kada se radi o licu, cena diktira kvalitet. Zato, Irena apeluje na sve žene ili muškarce koji žele da se podmlade da vode računa ko im radi o licu.

,, Dobro razmislite ko vam radi o licu jer doktori ne prodaju mililitre filera već znanje i veštinu da na najsigurniji način aplikuju filer u određenu regiju i da komplikacije, koje su neizostavni deo posla, reše u što kraćem roku“, kaže Irena.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ