TELO     11.10.2021.

EFIKASNA POMOĆ: Broj 1 proizvod za bol u mišićima i zglobovima, preporuka dr Aleksandrić

Dr Dejan Aleksandrić je specijalista ortopedije sa traumatologijom sa višegodišnjim radnim iskustvom. Svoje profesionalno radno iskustvo stekao je radom u privatnim i državnim ustanovama. Sa nama je pričao koji su najbolji proizvodi i načini za rešavanje bola u zglobovima i mišićima.

“ Prilikom bavljenja sportskim aktivnostima neminovno je da povremeno dolazi do povreda koštano zglobnog sistema. Posebno imajući u vidu savremeni način života koji podrazumeva produženu dnevnu neaktivnost i sedenje ispred računara, od izuzetne je važnosti postepeno pripremati telo za bavljenje fizičkom aktivnošću. U tome nam u mnogome može pomoći Pernaton gel forte koji u sebi sadrži kapsaicin koji dovodi do povećanja lokalne cirkulacije, te ga je sledstveno poželjno koristi prilikom zagrevanja bolnih delova tela. Nakon fizičke aktivnosti, pogotovo u slučaju povrede, preporučuje se upotreba Pernaton gela koji u sebi sadrži mentol, koji dovodi do lokalnog smanjenja zapaljenskih znakova, izazivajući osećaj hlađenja i blagog anestetičkog efekta. Takođe se njegova primena preporučuje i u postoperativnom periodu, u cilju smanjenja bolova i olakšavanja provođenja procesa rehabilitacije.

Faktori rizika za nastanak povreda, između ostalih, mogu biti i slabost mišića, uz negativan uticaj prekomerne telesne mase. Međutim, kako živimo u vremenu gde se životni vek pojedinca značajno produžio, povećava se i potreba za poboljšanjem kvaliteta života, te se s toga u značajnoj meri, kod starije populacije, susrećemo i sa degenerativnim oboljenjima, koja predstavljaju progresivno oštećenje pre svega hrskavice, a zatim i ostalih struktura zglobova. Kod hroničnih bolnih stanja, bilo usled sindroma prenaprezanja ili degenerativnih oboljenja, kada je potrebna produžena primena gela, prisustvo glikozaminoglikana ispoljava honrdoprotektivno dejstvo i usporava propadanje hrskavice zglobova. Ovo je posebno važno imajući u vidu da se oštećenja zglobne hrskavice, različitog stepena, mogu naći u više od 40% povreda kolena i mogu biti izazvana distorzionim povredama, iščašenjem ili udarcem u zglob kolena.“

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ