INTERVJU     22.10.2020.

„Energije su nam sjajne! Potpuno se razumemo!“ Nemanja i Marija

Nemanja Vojnović i Marija Lakić su dvojac čije fotografije obožavamo. Pored toga što su im klijenti uvek fantastični brendovi, Nemanja koji je fotograf i Marija kao model vrlo često svoje pratioce obraduju i fotografijama onako „samo za sebe“. Osim što su oboje uspešni u svetu mode, imaju i druga zanimanja. Nemanja radi kao savetnik u banci, a Marija postaje vlasnik jednog brenda. A evo šta su za naš portal rekli o planovima za budućnost i njihovoj saradnji.

1. Zašto je fotografija najbolji način za opis nekog proizvoda?

Nemanja: U digitalnom vremenu najvažnija stavka je imati dobre fotografije vašeg brenda, proizvoda. S tim u vezi, jako je važno obratiti pažnju na koji način želite da promovišete vaš brend. Ne treba se ponavljati, biti isti, već razmišljati izvan okvira.

Marija: Kada uđete u svet influensinga najlakša stvar je sebe nazvati „influenserom’, a najteža zaista biti influenser. Za mene je fotografija ljubav. Ne blog. Fotografija. Način prezentovanja proizvoda. Taj adrenalin kada moram da osmislim shooting koji nije lak, do trenutka fotografisanja proizvoda i naravno samog kraja, a to su gotove fotografije. Da bi proizvod imao smisao, mora imati fotografija. A to je priča. 

2. Kako ste ušli u svet mode i šta je za vas najveći izazov?

Nemanja: Želeo sam da se oprobam kao fotograf Perwoll Fashion Week-a, na konkursu BFW instashot. Fografisao sam modele u pripremnim fazama, pred izlazak na pistu i po završetku revije. To mi je donelo mnogo iskustva, poznanstava, i pobedu kao najbolji fotograf na 46-om Perwoll Fashion Week-u.

Marija: Uvek sam volela modni svet. To je kao svemir, nema kraja. Moja ljubav prema garderobi. Ali ne toliko brendiranoj, već modi koja ima dušu. U svet mode sam ušla neplanirano. Put je bio namešten da odem u tom pravcu. Najveći izazov je definitivno rad u inostranstvu. Ne volim proizvode koje svi reklamiraju, meni to nije izazov i uglavnom ne prihvatam ili napuštam takve saradnje. 

3. Kako je krenula saradnja između vas, uvek nastojite da nas iznenadite nečim novim, ko je glavni u osmišljavanju shootinga?

Nemanja: Upoznali smo se na tajnoj žurci Perwoll Fashion Week-a i mislim da smo odmah znali da želimo saradnju. Svaki put se trudimo da budemo inovativniji i da se ne ponavljamo, ni sa komadima, ni sa pozama. Samo osmišljavanje shootinga nekad traje danima, nekad se samo desi. Uglavnom oboje znamo šta želimo i to ide samo od sebe. Moram priznati da Marija ima malo više ideja.

Marija: Kao što je Nemanja rekao, prosto se namestio tako spelet okolnosti da se upoznamo na žurci. Meni su kampanje bile sve veće i profitabilnije. Trebao mi je pravi fashion fotograf sa stilom. Nemanja ima taj stav koji mi se dopada. Jako sam ponosna na našu saradnju. Nemanja je na shootingu malo strožiji prema meni. Ono što je kod nas odlično je što on obuzdava moju nestrpljivost, a ja sam ta koja gura i potencira, što se tiče ideja. Ja nikad nemam taj prestanak vajba za ideju. Ali znam biti teška. 

4. Koliko sličnosti i razlike između vas ima?

Nemanja: Energije su nam sjajne, i potpuno se razumemo. Sličnost nam je ta što oboje naginjemo ka estetici lepog, nežnog i ženstvenog. Razlika je ta što ja kasnim. Haha. 
Marija: Kao što rekoh, dopunjujemo se. Odlično, funkcionišemo i vladamo ovim svetom. Nemanja teži perfekcionzmu, dok ja volim to tako da završim. Dobra stvar što sam ja uvek zadovoljna fotografijama. Dok Nemanja uvek kaže „ma može to još bolje“. Zato smo među najboljima. 

5. Da li ste nekada želeli da se oprobate u nekom drugom poslu?

Nemanja: Pored fotografije, radim kao savetnik u banci, i kao koordinator programa podrške u organiziji pod nazivom „Potent“. Ne vidim sebe kao potpuno ispunjenu osobu ukoliko imam samo jedno zanimanje. Humanitarni rad je nešto što me istinski ispunjava.

Marija: Ja bih volela da imam 3 života i tri lična posla. Ali baš tako. S obzirom da volim modu u toku je osnivanje brenda koji će biti fantastičan. U pitanju je garderoba i biće zaista baš baš dobro. 

6. Najbolja saradnja do sada?

Nemanja: Ne bih voleo da nekog favorizujem od svih klijenata sa kojima smo radili, ali je bilo toliko divnih saradnji , toliko sjajnih iskustava. Kampanja za venčanice, donji veš, restorane, hotele. Pravo uživanje je bilo raditi sa svima njima. 

Marija: Dosta fenomenalnih kampanja. Kao Nemanja i ja ne mogu da izdvojim favorita. Ali srcu su mi prirasli Lisca, Merz , čiji sam ambasador, Nuxe, Bioderma.

7. Koliko je teško ispuniti zahteve saradnika?

Nemanja: Ukoliko klijent ni sam nije siguran šta želi, onda definitivno jeste teško. Do sada se nismo susretali sa mnogo teških klijenata, ali kada se to desi uz malo improvizacije, nekih naših sugestija, dođemo do željenog cilja.

Marija: Sve zavisi od saradnika iliti klijenata. Ja sam dosta prošla i iskusna sam, pa imam svoj stav. Ne kupuju me loši proizvodi ničim. Dakle to mora da vredi zaista. Bilo je težih, ali nekako uspem da izbalansiram i u sebi izbrojim do 10. Mene saradnici uglavnom jako vole jer sam prirodna i to mnoge raduje. 

8. Šta možemo očekivati novo u daljem radu?

Marija: Mnogo toga. Mi nikada ne mirujemo. Samo je šta možemo još bolje. Biće dosta izmena i drugačije fotografije. Ja volim da istaknem svoj trud i rad. Kao prvo influencer. 

Nemanja: 30.10.2020. u 20h u Dorćol Platzu biće otvorena moja prva izložba fotografija. Izložba predstavlja krunu mog dosadašnjeg rada. Postavka fotografija će trajati sve do 03.11.2020. U našem zajedničkom radu očekujte svašta, jer se Marija maksimalno posvetila trenizima koji će nam pomoći da dođemo do nekih sjajnih poza i fotografija.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ