ZANIMLJIVOSTI     01.08.2017.

Farfaline balerinice

Balet – igra koja zahteva muziku i koreografiju, ali i puno emocija, nastao je u Italiji u 15-om veku. Kasnije je postao koncertna igra u Francuskoj i Rusiji. Jedna od najpoznatijih tema jeste Krcko Oraščić, koju, verujem svi znamo.

Balet kao prefinjena igra koja zahteva donekle damski stil i ponašanje, u jako velikoj meri pomaže kako devojčicama tako i dečacima u vaspitanju. Zahteva dosta napora i ulaganja, ali sve što se radi s ljubavlju i velikim žarom uspešno je i ume dugo da potraje kao takvo. Kao mala, deca ne shvataju balet na pravi način, ali im izgleda zabavno i prepuštaju se samoj igri. Balet im postavlja ciljeve koje svakoga dana moraju postići. Zar nije predivno kada male devojčice postaju labudice i princeze? A maleni dečaci prinčevi, makar samo na sceni koja im vremenom znači život!

Labudovo jezero je kao jedno od poznatijih dela kada je balet u pitanju, izvođen toliko puta, sa toliko različitih postava i uvek nekako svoj i drugačiji. Svaki učesnik doprinosi napredovanju i usavršavanju igara i daje svoju prepoznatljivu notu koja ga krasi i čini drugačijim.

Beograd ima svoj baletski tim, koji čine male princezice od 3 -10 godina. Jako talentovana mlada bića koja iako možda ne razumeju značaj i lepotu ove igre, svakako uživaju i daju svoj maksimum.  Predstavljam Vam baletski studio – Farfalline balerinice.  Ova školica postoji već 8 godina i tu su mnoge devojčice naučile svoje prve baletske korake. Njegova istorija nosi mnogo uspešnih i čarobnih nastupa i predstava u pozorištima Pan Teatar, Pozorište Slavija, Kult Teatar (Ustanova Vuk Karadžić) i Dečiji Kulturni Centar. Takođe, osvojile su srca mnogih posetilaca na dečijim sajmovima u Beogradu.

Školica ih osim koreografija i samog plesa, uči i pravilnom držanju i hodanju. Uz klasičnu muziku i učenje baletskih koraka deca postaju samosvesna i kreativna. Dopušta im da osete drugačiji vid zabave koji im ujedno koristi za dalji život i uspehe u budučnosti. Jako je važno da i roditelji shvate pozitivan uticaj koji balet ima na decu, jer će ih izvesti na pravi put i učiniti da pre svega budu i dobri ljudi. Balet je vrsta umetnosti, a umetnici ne mogu biti loši ljudi, jer su sami po sebi magični i drugačiji.

Farfalline studio vrši i pripremu devojčica za upis u školu Lujo Davičo i dalje usavršavanje. Mnoge devojčice su već ostvarile svoj san i svoje emocije preusmerile upravo na balet. Ne mogu, a da ne pomenem i sjajnu profesorku baleta, Ivu, koja svu svoju snagu usmerava na princezice i pomaže im da se postepeno razvijaju i postaju ono što su danas zahvaljujući njoj. Disciplina je nešto neophodno i jako važno u skoro svakom sportu, igri, poslu, pa tako i ovde.

Tako male a već damice u prelepim belim, plavim, roze i mnogim drugim haljinicama, ove devojčice su bezbroj puta osvojile mnoge pozorišne scene i svakako otopile srca mnogih gledalaca.  Osim kalsične muzike, Farfalline studio djuska i uz Jenifer Lopez i mnoge druge izvođače, što balet i samu koreografiju čini još zabavnijom i drugačijom. Ne sumnjajte ni trena, sve Farfallinice uživaju na svojim časovima kao i samim nastupima.

Farfalline studio ima i svoju stranicu na facebook-u pod nazivom -Farfalline balerinice , gde možete videti fotografije sa nastupa,ogromnu količinu ljubavi između Ive i sve dečice, pa tako i informacije o upisima i ostalim detaljima. Ne časite časa, upišite svoje princezice u baletsku školu i budite sigurne da će postati još nežnija bića i puna ljubavi. Ko zna, možda će se baš Vaša damica naći jednoga dana na svetkim scenama širom sveta i biti Vam zahvalna što ste joj kao malenoj devojčici ukazali na vrednost i iskrene emocije.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ