LICE     12.07.2022.

Fejk šminka – šta sve može izazvati i zašto je ne treba koristiti?

Fejk šminka poslednjih godina sve je više prisutna među ženama. Razlog za to su uglavnom i te kako niske cene za najpopularnije svetske make up brendove. Takvi proizvodi prodaju se preko nepouzdanih instagram stranica. Iako se čini izuzetno logičnim da Huda beauty i Urban Decay ne možete kupiti za 2000 dinara, mnoge devojke ih ipak kupuju i koriste. Pogledajte šta sve fejk šminka može izazvati i zašto je ne treba koristiti!

Nepoznati sastojci

Kupovina šminke preko nepouzdanih instagram stranica jednaka je kupovini šminke u kineskim radnjama. Ti proizvodi nisu ispitani, ne zna se šta se sve u njima može nalaziti. Neka istraživanja govore da se u njima mogu naći i aluminijum, živa, urin i životinjski izmet. Sigurni smo da šminku takvog sadržaja ne želite koristiti na svom licu.

Ozbiljne posledice kože i organizma koje izaziva fejk šminka

S obzirom na sastojke ovakva šminka može izazvati ozbiljne alergijske reakcije, osipe, infekcije i trovanja.Neki od izuzetno štetnih sastojaka mogu čak uticati i na plodnost i visok krvni pritisak. S obzirom na to da je koža najveći organ i da absorbuje sve što se na nju nanese, vodite računa kakve proizvode koristite.

Nepouzdani proizvođači

Ne postoje uzalud brojni pravilnici kojih proizvođači kozmetičkih proizvoda treba da se pridržavaju. Postoji tačan spisak štetnih sastojaka koji se ni slučajno ne smeju koristiti, s obzirom na negativne posledice po zdravlje. Alergeni, teški metali, lekovi i toksični materijali su strogo zabranjeni! 

Međutim, fejk šminka se ne proizvodi i ne testira prema pravilima, već na nelegalnim i nepoznatim mestima. Najveći cilj proizvođača je da proizvod i pakovanje što više liče na original. 

Zato NIKAKO ne kupujte kopije šminke jer mogu imati i te kako velike posledice na vaše zdravlje! 

Pogledajte i kako da prepoznate kopije poznate šminke!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ