MODA     04.03.2018.

„Femme Fatale“: predstavljene nove procedure vezane za žensko zdravlje

Tema estetskih zahvata u ginekologiji kod nas je neka vrsta „tabu teme“. Mali broj žena, uglavnom zbog srama, odlučuje se otvoreno razgovarati i sa svojim prijateljicama ili partnerom, a kamoli s ginekologom. Međutim, novi trendovi u poimanju zdravlja i ljepote (podstaknuti iskustvima glumica, celebritya i modela) rezultirali su sve većim brojem žena koje se odlučuju na ove zahvate. Tako je, npr, u SAD-u broj žena koje su se podvrgnule nekom od estetskih zahvata genitalnog područja udvostručen u poslednje četiri godine. Sličan trend se danas uočava i u Evropi, a vremenom je i broj postupaka „evaluirao“, tako da više nije riječ samo o estetskim već i o regenerativnim metodama, odnosno postupcima podmlađivanja tkiva. Posledično je i broj indikacija za ove zahvate proširen.

Na našim prostorima, ove usluge prvi je ponudio salon ljepote „Femme Fatale“, gdje je večeras upriličena prezentacija koncepta estetske ginekologije i nove ponude, koju je doktorica Natalija Šemenkova donijela iz Rusije. Napravljen je prijem uz šampanjac i ugodnu atmosferu, a doktorica Natalija nam je, a najbolji način i uz pomoć slajdova, dočarala procedure vezane za žensko zdravlje.

Imate problema sa nekontrolisanim mokrenjem? Polni odnosi su vam bolni? Muče vas česte upale materice? Orgazam je nekvalitetan? Na sreću, doktorka Natalija ima rešenje za vas. Njeno iskustvo, najsavremenija oprema i individualni pristup svakom problemu čini salon „Femme Fatale“ drugačijim, posebnijim. Kod njih ste kao u svom domu. Razlozi dolaska kod doktroke mogu biti: estetske korekcije genetskih i novonastalih deformacija vulve, genitalne dermatoze i distroficione bolesti vulve, uroginekologija (nezadržavanje mokraće zbog stresa), seksualno zdravlje, ali i anti – aging program.

Koje zahvate vam nude? Zavisno od vašeg problema, u ponudi možete pronaći sledeće zahvate: korekcija oblasti laboka, korekcija malih usana, povećavanje velikih usana, korekcija kapuljače klitorisa, korekcija osjetljivosti tačke G, relaksacija mišića intimne zone, liječenje genitalnih dermatoza i distroficionih bolesti vulve, tretmane intimne zone (epilacija, kozmetološka njega).

Statistika kaže da je najveći broj pacijentkinja koji se odluče za ove zahvate starosne dobi od 35 do 50 godina, kao i žena starijih od 50 godina, dok je manji procenat pacijentkinja starosne dobi od 16 do 25 godina i od 25 do 35 godina. Neke pacijentkinje dolaye preventivno, neke zbog postmenopauzalne rehabilitacije, dok više njih dolazi zbog rehabilitacije poslije porođaja, kvaliteta seksa i estetskih problema vulve. Dakle, razlozi zbog kojih se žene odlučuju na ove intervencije, mogu biti estetske i medicinske prirode, a činjenica je, da o kojem god razlogu se radilo, ovi problemi mogu izazvatu ženama veliki stres i nezadovoljstvo. Estetski razlozi mogu biti nezadovoljstvo izgledom, teškoće intimnog života, zatim tzv. „kompleks svlačionice“, smanjenje osjetljivosti tokom seksa, kao i ožiljci u zoni vulve i asimetrija usana. Medicinski razlozi su, svakako, mnogo ozbiljniji, a radi se o čestim traumama, učestalim infekcijama donjeg urinarnog trakta, nezadržavanje mokraće usled stresa, bolni polni odnosi i, na kraju, atroficijski procesi sluznice vulve i vagine.

Ono što mogu zaključiti je da današnji stil života nameće sve veću potrebu za uljepšavanjem i podmlađivanjem. Iz tog razloga, sve veći broj žena traži neki od estetsko – regenerativnih postupaka u svrhu obnavljanja mladolikog izgleda, poboljšanja funkcionalnosti i konačno – podizanja samopouzdanja. Ovi postupci i njihovi rezultati, koji su potvrđeni iskustvom pacijentkinja, osim estetskog i regenerativnog učinka, imaju i veliki pozitivni utjecaj na samopouzdanje žene i odnos s partnerom i okolinom, jer rešavanje ginekoloških problema uveliko utiče na kvalitet života, čega su svjesni u salonu ljepote „Femme Fatale“, gdje je prioritet zdravlje, zadovoljstvo i produžena mladost.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ