KULTURA     29.10.2020.

Film “Vikend sa ćaletom” od danas na repertoaru u bisokopima

Premijera filma “Vikend sa ćaletom” zakazana je za večeras u 20 časova, a deo glumačke ekipe pozdraviće publiku u Cineplexx Ušće Shopping Center. Film je sniman tokom leta prošle godine, a sada je konačno stigao u bioskope. Scenario i režiju potpisuje Miroslav Momčilović. Glavne uloge tumače Nenad Jezdić i Vasa Vraneš, tako da obavezno pogledajte kako to izgleda jedan “Vikend sa ćaletom”

Radnja filma 

Film govori o ocu i sinu potpuno različitih karaktera koji pokušavaju da uspostave prijateljski odnos, nakon nekoliko godina razdvojenosti. To se dešava tokom samo jednog vikenda. 

Nenad Jezdić – u filmu Kašika, je stari beogradski kriminalac još uvek zarobljen u vremenu kada je bio u punoj snazi. On želi da provede vikend sa sinom Ognjenom, koji ima jedanaest godina. Bivša supruga mu izlazi u susret u toj želji, s obzirom na njegovu bolest i mogućnost da im taj susret možda bude i poslednji. 

Tužna komedija

Kašika nije video sina pet godina, jer je imao zabranu prilaska dečaku. Zato sada pokušava da prevaspita sina po ubrzanom kursu i da mu usadi sve što smatra važnim za život na ulici. Istovremeno se trudi da sve ono slabašno, mekano i dečije izbriše iz njegovog ponašanja.  

“Prvo ćeš da naučiš da se biješ pa ćeš onda da sviraš klavir” – upravo je jedna od upečatljivih replika koja ovo objašnjava. 

Ognjen odjednom upada u svet svog oca koji pokušava da u nekoliko dana ispolji svo iskustvo i mudrost koje poseduje, ali i da od sina sakrije svoju bolest. 

Sa druge strane, Ognjen je odrastao u savremenom dobu, uz wi-fi i virtuelni svet, te je potpuno otuđen

Fantastična glumačka ekipa 

Pored Nenada Jezdića i Vase Vraneša, ostatak glumačke ekipe čine velika imena naše scene – Bane Vidaković, Miodrag Miki Krstović, Jelena Đokić, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Anja Alač, Svetlana Ceca Bojković i drugi.  

Zato pravac bioskop i uživajte u ovom fantastičnom ostvarenju! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ