INTERVJU     02.04.2020.

„Funkcionišem samo sa puno obaveza!“, Drina Pešić balerina i TV autorka

Drina Pešić, balerina i TV autorka jedna je od žena koje mnogi mladi treba da gledaju kao primer. Uspešna je na toliko polja, a najviše na polju porodice i majčinstva. Za naš portal otkrila je kako joj uspeva da bude tako uspešna i organizovana, ali i mnoge druge detalje o sebi.

Uspešno se bavite baletom. Kada se rodila ljubav prema tome i kako se razvijala?

Moja mama je bila balerina i ja sam kao dete počela da otkrivam čari igre, najviše sam volela da idem sa njom na predstave da gledam kako se priprema  i da je gledam iza kulisa! Već tada sam se zaljubila u tu umetnost i kada su me pitali šta ćeš biti kad porasteš ja sam odgovarala – balerina!!!

Osim baleta veoma ste uspešna novinarka, urednica, kako ste se našli na tom putu?

Uvek mi je smetalo kako se u medijima malo, gotovo uopšte ne govori o baletskoj umetnosti, tako sam počela da radim na TV Politici. Moja prva emisiju zvala se “Svet baleta”. Emitovala se 8 godina. Tada sam otkrila još jedan talenat , otkrila da to radim sa lakoćom, da uživam u tome. Kada jednom uđete u svet novinarstva brzo se “zarazite”

Možete li da nađete sličnost u baletu i novinarstvu?

I u baletu i novinarstvu morate da radite na sebi, da uvek učite, otkrivate nešto novo u vama, da hoćete da slušate i prihvatate dobronamerne savete.

Da li se slažete da je za uspeh potrebna disciplina? Šta biste još dodali kao neophodno za uspeh?

Da bi postigli uspeh obavezno pre svega treba da postavimo cilj da se usredsredimo na to da ne bi bespotrebno rasipali energiju! Mora da postoji želja, vera u ostvarenje tog cilja ali i dosta rada na ostvarivanju tog cilja i postizanju uspeha. 

Da li postoji još neko zanimanje u kom biste se oprobali?

Ja sam našla svoje dve profesije u kojima uživam na vreme sam pronašla “drugu “ profesiju jer se baletska karijera brzo završava i iskreno  nije nimalo lako, a da zapravo i dalje ostanem na “ sceni”.

Kako postižete sve, s obzirom da pored svih obaveza ste i majka?

Uvek i kao dete sam bila organizovana, to sam zapravo i naučila, jer sam još u osnovnoj školi uporedo išla i u baletsku školu , nakon srednje škole zaposlila sam se u Narodnom Pozorištu u Beogradu, uporedo sa tim studirala pedagogiju na Filozofskom Fakultetu, smer pedagogija, a onda počela u radim na TV-u. Ja jedino funkcionišem kada imam puno obaveza. A naša Iskra je nešto najlepše i najvažnije, to sam shvatila kada sam postala mama, sa njom sam se ponovo vratila u detinjstvo i to je bolji recept za podmlađivanje od botoksa! ?

Koji su Vaši planovi za budućnost kada je u pitanju karijera?

Želim da se u potpunosti posvetim radu na TV-u, jer sa karijerom balerine polako završavam, a na TV-u tek želim da napredujem i još više otkrijem svoje mogućnosti i talenat. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ