MODNA POLICIJA     22.09.2019.

Gošća rubrike „Modna Policija“ je svima omiljena – NINA OPAČIĆ!

Današnju ‘epizodu’ rubrike Modna Policija krasiće ona jedinstvena, savršena, emotivna, srećna – Nina Opačić! Ona je neko koga ćete retko videti u medijima, tabloidima, emisijama… Napravivši izuzetak, nama je učinila veliku čast.

Nina Opačić

Kao žena želela bih prvo da pozdravim sve žene koje danas ovo čitaju. Volela bih da kroz poruku “ Budi bolja žena drugoj ženi! “ sve osvestimo međusobnu povezanost i probudimo empatiju jedna za drugu. Žena je oduvek bila budućnost, iako još uvek živimo u muškom svetu. Naša moć i dalje leži u tome što nam pantalone bolje stoje, a danas možemo da ih obučemo i svučemo kad god poželimo… Kao diplomirani novinar želela bih da pozdravim Davida i sve ostale kolege iz njegovog tima. Na ovakve i slične ponude ne odgovaram, jer smatram da nisam kompetentna da se nađem u ovoj ulozi.. Možda bi mi bilo lakše da ste mi tražili da napravim reportažu o modi kroz vekove, da uradim kompletnu analizu javnog mnjenja i analizu diskursa o temama u uskoj vezi sa modom danas… Ali, David kao veliki poštovalac žena i ženske lepote, ženskih razlika i svih drugih razlika, kao pasionirani zaljubljenik u modu – svakako je bio poziv koji se ne odbija. Volim kad ljudi rade šta god da rade…Sa strašću.
Svakako ste mi dali, uprkos nezahvalnoj ulozi, lak zadatak. Sve dame koje vidim su ikone stila. Obeležile su modnu istoriju kroz javnu scenu kod nas. Neprijatno mi je da uopšte govorim kao neko ko komentariše ili ocenjuje druge žene, ne samo ovakve, već sve žene. Ali, pokušaću ovog puta da javno iznesem isključivo svoju estetiku i viziju stila, one je svakako imaju više od mene.

Krećemo!

Jelena Karleuša

1. Jelena Karleuša

Nina: Da li se šalite sa mnom da ste mi dali Jeleni Karleuši da komentarišem stil? Ona je sve što poželi. Od ratnice do carice, nikad ne gubeći lavicu u sebi. Mislim da ne postoji osoba koja može dalje da ide sa vizijom stila od nje, bar ne kod nas. Bitno je samo da ona to poželi. Mnogo toga ne znamo o njoj, a mnogo toga znamo isključivo vodeći se predrasudama. Hajde da utišamo predrasude i da pojačamo roze. A ovo roze ona nosi na način kao da upoznajemo novu boju. Čini se barbika, ali barbika iz mog detinjstva nije imala ovakav kvadriceps i bio joj je potreban Ken. U ovom slučaju Kenu je potrebna Jelena.

David: Najviše volim ‘Zvezde Granda’ zbog Karleušinih autfita i pitam se odakle njoj ta neiscrpna inspiracija da svaki put izgleda bolje nego prethodni. Dopada mi se što se ovog puta odlučila za roze boju. Haljina joj stoji odlično, vidimo tu i Chanel tašnu, Jessica Rich sandale, svi detalji su se odlično uklopili i ona ih je iznela nepogrešivo. Ikona. Sada i zauvek. Naklon Jelena! Za sve. Za sve!!!

Nataša Bekvalac

2. Nataša Bekvalac

Nina: Nemoguće da ste mi dali Natašu Bekvalac!? Pa kako jedna Vaga može da gleda drugu Vagu osim očima prepoznavanja, ljubavi i lepote. Nataša inspiriše i pomera, ali njena mreža nema svuda domet… Ta ljudska ograničenost ponekad sputava njen beskraj da leti… Na sreću ili nesreću ‘krv još nije pala, mala plava’ izgleda identično kao pre 20 godina. Sa njom je stalno novi početak. Njen stil je igra deteta i žene, početka i kraja, meseca i sunca, svetla i tame. Ovde je svetlost… Na koktelu posle pozorišne predstave… I još uvek vaga da li da se presvuče za klub ili da ponese malo početka u kraj? Beskrajne simpatije za taj beskraj u njoj.

David: Nataša Bekvalac ima najboljeg stilistu na javnoj sceni – Kristinu Bekvalac. Nataši stoje mirni tonovi, mirni krojevi, ima devičansku lepotu i njoj stoji taj fazon. Nataša i Kristina su nepogrešivi spoj. Jedva čekam 14. februar i Natu u Štark Areni! To je trebalo da se desi!

Severina

3. Severina

Nina: Jaooj! Ovo mi je bilo kao da vidim mog dečka Kolin Farela, a on izgleda bolje nego ikad. Severina je moj potpuni crush. Sve teče, sve se menja. Da je Heraklit nju upoznao shvatio bi da je pogrešio… Ona ostaje ista. Ovde vidim nestašnu devojčicu u suncokretu, zaljubljenu devojku na reci, ispunjenu ženu pred bioskopom, požrtvovanu majku ispred vrtića, nesebičnu ćerku pred polazak u grad, najtraženiju pevačicu pred dnevni nastup. Njena lepota miri i svadja. Senzualnost budi. Šarm kupuje. Ovo je od glave do pete savršeno, baš kao i ona i njeno konstantno koketiranje sa stilovima, muzikom, svetom. Hrabro spaja nespojivo. Time diktira i predvodi. Ona je jedna od onih žena koja je u pantalonama i sakou privlačna kao da je gola. I ženama i muškarcima podjednako. Crush. Kao blagoslov i kazna.

David: Severina je Bog kada je moda u pitanju. Neprestano se transformiše i čak u ovoj street-style kombinaciji izgleda fantastično. Severina je Balkanska J Lo. I nadam se da će razvaliti 23/11 arenu!

Nina Badrić

4. Nina Badrić

Nina: Ninu Badrić ne možeš da ne voliš. Postoje retke žene koje u drugim ženama bude samo lepo. Nina šta god da priča tebi je osmeh na licu. Šta god da obuče ona je i dalje Nina. Nju ne čine etikete, niti boje. Ona je etiketa i boja. A dok je slušaš kako peva… U tom trenutku ne postoji nigde ni lepša, niti bolje obučena žena… Ma ni ne znam šta je obukla. A sada na fotografiji vidim da je obukla sreću, mir i ljubav.

David: Ovo odelo mi totalno ide uz Ninu, ona je sva vesela, harizmatična… Ovo odelo prati njenu ličnost i ja volim nju u ovakvim izdanjima. Doduše, Nina je neko ko nosi zaista kvalitetnu garderobu i vidi se da dosta brine o tome, Arte e Moda ima zaista dobre komade i Nina ih dosta nosi što mi je, takođe, super, senzibiliteti su im se prepoznali.

Snežana Dakić

5. Snežana Dakić

Nina: Od kad znam za Snežanu Dakić znam da ima veze sa modom. Nekad me je iritirala njena napadna kritika drugih žena, nekada mi je bila beskrajno šarmantna. Shvatila sam da to nema veze sa njom i njenom prirodom koliko sa mnom i mojim sazrevanjem i odrastanjem. Sa mojim rastom porasle su i simpatije prema Snežani. Mislim da je jedina, ili jedna od retkih, koja je ostala dosledna sebi i svom stilu, kao i izboru onoga što voli i onoga što ona jeste. Ovde na fotografiji je sve sliveno, ništa ne vrišti, sve teče. Ona je negde kao srpska Viktorija Bekam, dosta je sa bojama mirna, ali sa duhom rekla bih nemirna. Što pravi savršeni balans između te njene unutrašnje i spoljašnje lepote. Mislim da ona živi svoje najlepše godine sada, a samim tim i njen stil je baš kao i ove njene godine – Gold and never old.

David: Snežana je neko ko ne prati trend. Ona je trend sama po sebi. Uvek je to bila. Jedino što mi se ovde ne dopada su cipele, haljina je super. Budimo iskreni, Snežana Dakić je moda. Ona će zauvek biti domaća Keri Bredšo, što joj i stoji.

Draga Nina, za kraj, šta misliš o našoj rubrici ‘Modna Policija’  ?

Kao blagoslov i kaznu negde vidim sve što izlazi iz okvira dobar sluga, loš gospodar. Ja dolazim iz vremena Seks i Grada, kada je isti bio na crnoj listi kritika, jer kvari mlade devojke. Manipuliše, prelazi granice pristojnosti i vaspitanja podneblja na kom smo rasli. Danas smo otišli toliko daleko da je Seks i Grad (sa svim onim što on u sebi nosi) dosadan i prevaziđen. Dobro je što se pomeramo, loše je što žurimo kroz vreme koje je samo po sebi brzo. Tu mislim, između ostalog, i na modu. Zahvaljujući ovom portalu i sličnim rubrikama ostajem zahvalna za pokušaj da se moda prenese kroz personaliti i pečat individualnog stila, da se pošalje poruka mladim devojkama koje tek grade sebe… Svaka od nas šalje poruku bez reči onim što stavimo i obučemo na sebe. Na kraju, moda će prolaziti i dolaziti, ali stil do kojeg dođemo će ostati večan. Živimo u zemlji koja je prošla ratove, sankcije, komunizam, demokratiju… Kada se obučemo na nama su ožiljci prošlosti i kompleksi svih prošlih vremena. Kada se svučemo svi smo isti. Kanap puca gde je najtanji. Draga modna rubriko, neka vaša misija bude i dalje buđenje svesti. A sa njom i spisak za večnost će rasti. Davide, ostani fabulous i nikad ne zaboravi svoju misiju. Odelo ne čini čoveka, ali mnogo govori. Pustite da o vama govore. Baš kao što to čine ovih pet sjajnih žena od kojih svi učimo.

Naš generalni pokrovitelj jeste brend ‘Angel Heels Collection’, divne 17 – ogodišnje Anđelije Raičević. Koja kroz svoj nakit šalje jasnu poruku:

‘Budi jedinstvena. Prava buntovnica, koja se plaši jednostavnosti. Budi najbolja verzija sebe!’


Njene komade pogledajte na profilu @ANGELHEELSCOLLECTION ! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ