VESTI     28.08.2022.

TOP ZANIMANJA: Da li su ovo najbolji POSLOVI ZA ŽENU danas?

Jasno je da su žene u današnje vreme poprilično odskočile, u svemu. I to u veoma dobrom smeru, značajnog po njih. Zastanite i zamislite šta sve jedna žena u toku dana uspe da uradi, a da ne pričam na duže staze, i videćete koliko je njen doprinos svetu značajan.

Predstavićemo vam par profesija, u kojima se smatra da su žene nenadmašive.

Menadžer i supervizor. Nemojte ovo smatrati nemogućim. Jer, žene za razliku od muškaraca u ovom poslu dominiraju. Iz razloga što i pored njihove razvijene empatije prema ljudima sa kojima sarađuju, vrlo pedantno i sa puno ulaganja su spremne da se posvete datom poslu. Neće samo o projektu razmišljati.

Ginekolog i akušer. Opšte je poznato da je ženama, lakše da odu kod ženskog     ginekologa. Ali, prirodno je da su žene u ovome bolje, jer ceo taj proces i ličnije doživljavaju. Većina njih je već iskusila dosta stvari, nisu samo školovane.

Medicinske sestre. Ovaj posao zahteva visok nivo obrazovanja i još vše empatije. One se u potpunosti predaju negovanju dece i starijih osoba.

Vaspitačice. Ženama je prosto u krvi da znaju ‘kako sa decom’. Imaju mnogo više strpljena da oblikuju lučnost deteta, da se igraju sa njim, da mu pruže kompletnu pažnju. Ogroman broj zaposlenih žena je u ovom području rada.

Naravno, postoji mnoštvo profesija u kojima su žene, bez pogovora, veoma uspešne.

Jer, žene su te koje pomeraju granice!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ