PUTOVANJA     23.05.2019.

Idealni gradovi za prolećno putovanje

Iako su praznici iza nas, vikend putovanje je uvek dobra ideja! Izdvojili smo nekoliko favorita koji su magični u proleće: Budimpešta, Milano, Istanbul i Prag.

BUDIMPEŠTA

Svega nekoliko sati vožnje od Begrada, na Dunavu, nalazi se mađarska prestonica Budimpešta. Sa bogatom istorijom, čak i tokom jednodnevnih izleta moguće je posetiti brojne znamenitosti: Budimski dvorac, Zgrada Mađarskog parlamenta, Ribarski bastion itd. Krstarenje Dunavom ili šetnja promenadom Dunava idealni su za sunčani prolećni dan. Tokom večernjih sati se znamenitosti mogu videti osvetljene koje odaju posebno magični utisak.

MILANO

Milano važi za jedan od romantičnih gradova u koji se svi zaljube na prvi pogled!

Milanska katedrala je nezaobilazni deo svakog izleta po ovom čarobnom gradu.

Ovaj grad krasi mnogo muzeja, znamenitosti, fontana i trgova, gde je teško kategorisati najlepšu građevinu ili najpopularniju. Turiste najviše možete vidti počev od Zamka Sforca, Parka Sempione, Bazilike Sv. Ambrozija itd. Tokom toplog prolećnog dana se obavezno rashladite ukusnim italijanskim sladoledom, a energiju povratite ukusnom pastom ili picom!

ISTANBUL

Grad koji se prostire na dva kontinenta koja spajaju mnogobrojni mostovi, idealan je za vikend putovanje! Krstarenje Bosforom se smatra jednom od glavnih atrakcija, dok je obavezno posetiti sada muzej Aja Sofija, Sultan Ahmedovu džamiju, Bazar itd. Iako se neka turska jela mogu naći u na našoj trpezi, ne propustite užitak hrane Turske. Za sladokusce, obavezno je degustiranje svih poslastica koje ova kultura nudi kao i mirišljavih čajeva raznih ukusa.

PRAG

Glavni grad Češke spada u najočuvanije gradove Evorpe, što nam govori da poseduje mnogo znamenitosti vrednih naše pažnje. Karlov most, Astronomski sat, Praški hrad samo su neki od prelepih građevina. Vaclavske kobasice i trdlo sa sladoledom i nutelom su jeftin i ukusan ručak s nogu u kojima možete uživati u dugim šetnjama Pragom.

Krstarenje Vltlavom – bićete u prilici da vidite zadivljujuće kuće, zgrade stare i nove gradnje koje Prag i čine zadivljujućim kakvim jeste. Niske kuće čuvaju toplinu koju grad pruža i pored većih trgova koje ima.

Srećan put, dragi čitaoci!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ