SCENA     10.09.2019.

IN MEMORIAM: Napustio nas je naš najuspešniji reper – DALIBOR ANDONOV GRU

Dalibor Andonov Gru, naš najpoznatiji reper, rođen je u Dimitrovgradu 8. marta 1973. godine, kasnije se preselio u Pančevo, a potom u Beograd. Završio je Srednju mašinsku školu, nakon nje je upisao Višu poslovnu školu, ali ljubav prema muzici je preovladala, tako da je nije priveo kraju. Ispostavilo se da je to bio njegov najbolji izbor, jer je postao naš najuspešniji reper, obeležio je čitavu jednu eru i postao lider među izvođačima te vrste muzike.

Na scenu je stupio 1994. kada je objavio pesmu „Pravo u raj“, koja i dan danas, nakon 25 godina, nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Odmah je došao do izražaja njegov ogroman potencijal koji je posedovao. Naredne godine je objavio prvi rep album u Srbiji, a već 1996. godine, sa pesmom „Bicu tu“, postaje najpopularniji reper u regionu i objavljuje najuspešniji rep album ikada kod nas – „Gru 2“! Zatim su se ređali brojni hitovi poput: „Pravi broj“, „I dalje me žele“, „Adrenalin Džanki“, „5-ak“, „Dosta mi je svega“ itd. Snimio je četiri albuma: Da li imaš pravo, Gru 2, Vetrenjače i Beograd. Muzika je bila, pre svega, njegova velika ljubav, a onda i posao.

Gru u spotu za pesmu „Biću tu“

Oprobao se kao glumac u filmovima „Zemlja istine, ljubavi i slobode“ i „Dorćol – Menhetn“, kao i u seriji „Totalno novi talas“. Takođe, učestvovao je i u rijaliti šou programu.

Gru u seriji „TNT“

U poslednje vreme nije se mnogo pojavljivao u medijima i bavio se di – džejingom. U tome je mnogo uživao, puštao je muziku koju voli, nije pristajao na kompromise u tom poslu, zato mu je toliko prijao. A neke od njegovih novijih pesmama su: „Biću tu“ – 20 godina kasnije (duet sa Gazda Pajom), „Dugme po dugme“ (duet sa Rastom), „Kilo Koke“ (duet sa grupom Đans), „Kiša“ (duet sa Tijanom Dapčević), „Samo za tvoje oči“ itd.

Obožavao je sport, malo je falilo da posane i profesionalni sportista, bavio se vaterpolom, košarkom, a posebnu ljubav je imao prema onim ekstremnijim disciplinama. Na prvom mestu su mu bili kajt surf i snoubording, a nešto najekstremnije što je uradio je bilo skakanje iz aviona padobranom.

Bio je izuzetno posvećen porodici, privržen otac i suprug, uživao je u braku sa svojom suprugom Danicom, a njihovi sinovi, Vuk i Relja, su bili kruna njihove velike ljubavi!

Gru sa suprugom Danicom

Počivaju u miru, veliki dečače!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ