INTERVJU     02.03.2017.

Intervju: Dunja Jovanić, blog Fashion Babe

Dunja Jovanić je svestrana i kreativna mlada dama, autorka bloga Fashion Babe, koji je na veoma inspirativan i kreativan način spoj ljubavi prema lepoti i modi. Na njenom YouTube kanalu, pod nazivom Dunja Jovanić, možete pronaći recenzije kozmetičkih proizvoda, savete u vezi šminkanja, i sve ono što jedna moderna žena treba da zna. Ova zanimljiva devojka je neko ko je potpuno svoj, entuzijasta, uživa u onome što radi, te nam je to bio odličan povod da sa njom uradimo intervju i pružimo vam priliku da je malo bolje upoznate.

 • Kada se i kako u tebi rodila želja da uđeš u svet bloga i mode?

– Pre nekih 6 godina, otkrila sam Chiaru Ferragni, koja je danas jedna od najpoznatijih i najuspešnijih svetskih blogerki, a onda i druge tada aktuelne blogerke, čije sam blogove svakodnevno pratila. Jednog dana sam sasvim spontano poželela da se i ja okušam u tome i tada napisala svoj prvi post, u kome sam se predstavila ljudima. Ko sam ja, šta volim, šta studiram, ko su mi uzori i tako dalje.

 • Važiš za devojku koja se svojom autentičnošću izdvaja među domaćim blogerkama. Kako bi opisala svoj stil i gde pronalaziš inspiraciju?

– Ovo pitanje mi je navuklo osmeh na lice zato što je to prva stvar koju mi neko kaže pri prvom susretu. ‘Ti si drugačija’ je komentar koji u 99% slučajeva dobijam. I najčešće se klijenti odlučuju na saradnje sa mnom baš iz tog razloga. Smatram da se stil menja tokom godina. Ne biste verovali, do sredine srednje škole je moja omiljena boja bila roze i furala sam neki ‘girly’ fazon sa kojim me danas nikada ne biste povezali. Svoj stil danas opisujem kao dečački, urban i edgy. Moja najveća inspiracija je Rihanna, koja smelo kombinuje naizgled nespojive komade i vrlo hrabro krši modna pravila.

 • Da li se družiš sa nekim iz sveta bloga?

– Naravno. U kontaktu sam sa mnogim devojkama i momcima koji se bave ovim poslom.

 • Šta je ono što je najvažnije da bi se uspelo u svetu blogovanja?

– Na prvom mestu su kvalitet i poverenje koje vaši pratioci imaju u vas. A odmah zatim jeste autentičnost. Vrlo je bitno da se izdavajate iz mase sličnih devojaka.

 • Koji odevni komadi nikada ne izlaze iz mode?

– Odgovor je vrlo dosadan, ali to su dobar džins, kožna jakna i dobra torba.

 • Kom trendu ove sezone ne možeš da odoliš?

– Mindjušama. Prošlu godinu su obeležili chokeri, a ove godine će to biti mindjuše. Obožavam nakit Dunasab i praktično samo njen nakit i nosim, jer je unikatan.

 • Ko su tvoji favoriti među dizajnerima sa domaće javne scene?

– Moj favorit na domaćoj dizajnerskoj sceni je Tijana Žunić. Smatram da njeni komadi vrlo jednostavni, svedeni i jako nosivi. Generalno zastupam mišljenje da kada investirate u dizajnerske komade, treba da kupujete nešto što ćete moći najviše da nosite i kombinujete uz različite outfite. Uvek bih pre novac dala na dobre pantalone i sako, nego na haljinu koju ću jednom obući na neki svečani dogadjaj, i to je to.

 • Šta je najvažnije kada su u pitanju nega i lepota? Bez kog proizvoda ne možeš da zamisliš svoj dan?

– Najvažnije je da vam koža hidrirana, zdrava i čista. To je osnova svega. A koji ćete puder naneti i koju senku staviti, to je u drugom planu. Za mene je negovana žena lepa žena. Ne postoji ništa lepše od toga.

 • Kako izgleda jedan tvoj tipičan dan, šta je ono što radiš u slobodno vreme?

– Moj tipičan počinje doručkom koji sledi odmah nakon što otvorim oči, vrućom kafom i pregledanjem mailova, proveravanjem rasporeda za datu nedelju. Nakon toga obično idem na trening, nakon kog trčim kući da se spremim za sastanke ili evente koje imam tog dana, ali koliko god da žurim, u 99% slučajeva kasnim. Kući se obično vraćam uveče, kada sam već mrtva umorna i trenutno radim na tome da rasteretim svoj raspored, jer se jako često dešava da se istripujem da sam Superžena, te zakažem sebi ceo dan prepun raznih obaveza, pa tako krenem od sastanka, kafe sa prijateljima (i to obično u pauzi izmedju dva sastanka), pa na kraju dana završim na nekom eventu, dodjem kući jako kasno i onda dva dana bolujem jer niti stignem da jedem, niti da se naspavam. Mislim da ljudi generalno imaju predrasude kada se radi o blogerima/ influenserima i tome koliko rada ovaj posao zahteva. Ovo je posao kao i svaki drugi, u kome nemate radno vreme, već ga sami odredjujete, što je ujedno i prednost i mana. Mada, velika je prednost u tome kada obožavate svoj posao, pa i kad je gusto, lakše izgurate sve.

 • Koji su tvoji planovi u budućnosti?

– S obzirom da je posao kojim se bavim nov, u smislu da ova profesija nije postojala pre 10 ili 15 godina, ne znam šta da očekujem, ali se radujem svemu što dolazi.

 • I za sam kraj, šta bi poručila našim čitateljkama, ali i onima koji planiraju da se upuste u blogerske vode?

– Da razmisle šta je to novo i drugačije što bi imale da ponude i da znaju da nije to sve tako lepo, lako i bajno kao što izgleda. Kada pogledate mene danas i sve brendove sa kojima radim, kao što su Maybelline, Sephora, Lilly, Mastercard, Fiat i mnogi drugi, sve to divno izgleda, ali zapitajte se gde sam ja bila pre dve ili tri godine? Nisam saradjivala sa velikim brendovima, nisam imala sigurna mesečna primanja i nisam mogla da pomislim da će ovo postati moj posao.

Ukoliko ste sigurne u to što želite i spremni ste da se borite, onda samo napred i srećno!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ