INTERVJU     16.02.2017.

INTERVJU: Milena Marić, glumica i dizajnerka

Ulogom atraktivne Line koju je tumačila u seriji „Budva na pjenu od mora“ pobrala je velike simpatije gledalaca. Danas ona uživa dizajnirajući unikatnu odeću i nakit za kosu i telo, koji oduševljava. O svojim kreacijama, strastima, porodici, ali i ulozi koja je bila stvorena za nju, Milena Marić govori za naš magazin.

Oduševila nas je ulogom u seriji „Budva na pjenu od mora“

 • Kada si počela da se baviš dizajnom nakita? I kako je došlo do te ideje?

Još kao devojčica, volela sam sebi da pravim garderobicu i nakit. Svaki put kada bih nešto sebi napravila, prijatelji bi me pitali gde sam kupila. Jednostavno je usledio moment gde je javnost videla moj stil. Tada sam počela da pravim više komada i da ih prodajem. To je imalo fenomenalan odziv, i ja sam nastavila da osmišljam nakit…

 • Osim nakita, dizajniraš i odeću. Kada si lansirala prvu kolekciju? Reci nam nešto više o tome?

Sa odećom sam počela istim principom. Ljudima se dopadao moj stil, a meni se dopadalo da ga podelim sa ljudima. Ubrzo su počele da stižu poruke da bi hteli da kupe moj dizajn. Umesto jednog, pravila sam dva, tri komada…Danas uživam u izmaštavanju jedinstvenih modela.

Devojke su oduševljene nakitom koji Milena dizajnira

 • Koje materijale najčešće koristiš za odeću koju dizajniraš?

Materijali su jako udobni i kvalitetni. Uostalom, to je i osnovna svrha garderobe. Volim da istražujem, i često na putovanjima pronadjem savršene tkanine koje upotrebim za svoje kreacije.

Njene kreacije su jedinstvene i prepoznatljive

 • Tvoje kreacije su jedinstvene i originalne na našem tržištu. Kakvom idejom se vodiš dok kreiraš?

Limitiram kolekcije, i ne volim uniformisanost. Od svakog dizajna napravim najviše pet komada garderobe. Svi smo jedinstveni, i odeća je često naš izraz. Ja pratim tu misao, i njome se vodim.

 • Gde pronalaziš inspiraciju za svoje kreacije?

Na najrazličitijim mestima. Najviše pratim svoj osećaj. Obožavam leto, i sve u vezi sa letom. Ja sam devojka sa primorja, volim lagane i lepršave materijale. Kada god sam pored mora, dobijem neverovatne ideje. Od kreatora najviše volim Balmain-a. Neverovatan je i najbliži mom stilu.

 • Šta možemo da očekujemo u novoj kolekciji nakita i odeće?

Najčešće samu sebe iznenadim. Retko radim kolekcije. Češće su to komadi, izrazi trenutne inspiracije. Znam samo da će biti dosta pliša, zipp-ova (rajferšlusa) i boja…

 • Kako bi opisala svoj stil?

ŠljokicaJ. Volim šik i ekstravagantu garderobu.Sve to mora da ima detalj. Trenutno obožavam kape moskovljanke. One su moj trenutni hit, a vidim i širom sveta.

 • Tvoj omiljeni odevni komad?

Ja sam pravo žensko. Volim sve – od cipela,preko suknji, haljina, majci, pa do kapa i nakita. Jako mi je teško da izdvojim bilo koji komad.

 • Da se malo osvrnemo i na tvoju ulogu u seriji „Budva na pjenu od mora“… Uloga atraktivne Line izazvala je veliku pažnju gledalaca. Da li ti je žao što tvoj lik nije preživeo?

Stvari se dešavaju sa razlogom. To je bilo predivno iskustvo, i jako bitna etapa mog života. Mnogima je žao što je lik Line napustio seriju. Meni nije, družile smo se baš koliko je trebalo.

 • Rekla si da si razmišljala pre nego što si prihvatila ulogu Line, zašto?

Jesam, ali sa ove distance čini mi se da se to meri u sekundama. Ta uloga je bila stvorena za mene, i uživala sam u svakom trenutku.

 • Da li je taj lik bio izazov za tebe? I zašto?

To je bila prva velika uloga koju sam imala.Uloga je daleko od mog stila života, i izazov je bio uveriti gledaoce u ono što sam im predstavljala.

Uloga Line bila je stvorena za nju

 • Da li razmišljaš da se vratiš glumi?

Sve dođe na svoje, ne volim da planiram. Uživam u odgajanju svog sina, u svom poslu i porodici. Poziva ne manjka. Ukoliko među njima bude neki zanimljiv, možda se uskoro opet vidimo na ekranima.

 • Malo ko zna da se aktivno baviš sportom, između ostalog i borilačkim veštinama kao što je kik boks. Gluma, moda ili sport – šta je tvoja najveća strast?

Sport je sastavni deo mog života. Treniram čini mi se od kada sam se rodila. Ali, nijedno od to troje nije moja najveća strast. Moja najveća strast je moja porodica, i to nije floskula. Oni su moj svet i moja stalna inspiracija.

 

Izvor fotografija: Jewelry by Milena Marić, weheartit.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ