LEPOTA&ZDRAVLJE     11.05.2020.

ISKUSTVO: Skidanje nadogradnje noktiju posle dve godine

Nadogradnja noktiju mnogim devojkama olakšava funkcionisanje, budući da na taj način nekoliko nedelja ne morate da brinete o manikiru.

Pitanje je da li stalna nadogradnja uništava nokte i da li je potrebno praviti pauze.

ruke sa nalakiranim noktima na solji

Sve je individualno i zavisi od kvaliteta noktiju, kakva je nokatna ploča inače i da li se nadogradnja radi pravilno i nokti neguju kako treba. Naša sagovornica je dve godine bez pauze nadograđivala nokte i smatra da joj to nije previše uništilo nokte, pa se posle jednogodišnje pauze vratila nedogradnji.

Tehnika koju sam ja radila je lepljenje tipsi i izlivanje gelom. Lepljenje tipsi je bolje za nokatnu ploču, ali kraće traje, dok je kod izlivanja obrnuto.

nadogradnja noktiju

Pauza posle dve godine

Kako navodi, na korekciju je išla jednom mesečno. Kada je posle dve godine odlučila da skine nadogradnju, znala je da će joj nokti verovatno biti oštećeni, ali je htela da napravi pauzu i da ih malo oporavi.

Ukoliko se i vi nalazite u procesu oporavljanja noktiju pročitajte i: 3 saveta za oporavak noktiju nakon skidanja gela !

Kada sam skinula, moji nokti ispod jesu ispucali, ali ništa strašno. Moja nokatna ploča je inače loša, tanka je i nokti mi se i inače listaju i pucaju, tako da mi nadogradnja i nije mnogo uništila nokte.

sredjivanje noktiju kod kuce

Lak za jačanje noktiju za oporavak

Ipak, jasno je bilo da se nokti moraju oporaviti, pa se ona odlučila za korišćenje laka za jačanje noktiju.

Čim sam skinula nadogradnju kupila sam lak za jačanje noktiju. Koristila sam ga nekoliko nedelja i nokti su mi dosta ojačali i više se nisu toliko listali i pucali.

Nakon oko godinu dana pauze, odlučila se da se ponovo vrati nadogradnji. Na taj način, kako ističe, ne mora da brine o noktima i da ih lakira sama.  Njeni nokti nisu kvalitetni i nije joj jednostavno da ih sama neguje i sređuje. Zato joj nadogradnja olakšava i rado joj se vratila!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ