ZANIMLJIVOSTI     22.07.2020.

ISKUSTVO: Velika vremenska razlika između dece

Velika vremenska razlika između dece mnogim roditeljima izgleda kao odličan izbor, a drugima se, pak, čini da je bolje da ta razlika bude manja. Mi vam danas prenosimo iskustvo naše sagovornice koja smatra da je velika vremenska razlika između dece jedna od najboljih stvari koje su joj se desile!

deca sede na klupi ispred jezera

Naša današnja sagovornica je mama troje dece različitih doba.

Moj sin ima 25 godina, zatim ćerka 22 i mlađa ćerka 11, tako da je razlika između sina i najmlađe ćerke 14 godina, a između devojaka 11. Znam da postoji još slučajeva gde je razlika još veća, a ja bih rekla da je ova naša savršena.

Velika vremenska razlika nije bila u planu

Kako ističe, suprug i ona su oduvek želeli troje dece. Nisu imali u planu da prave neku veću vremensku razliku, ali dogodilo se upravo to.

Pol bebe do poslednjeg dana nisu želeli da znaju, a onda je u njihov dom stigla još jedna devojčica.

Svi su naravno bili presrećni, a njih dvoje su se otimali ko će pre da uzme bebu u ruke, čuvali su je, pomagali su nam oko kupanja i presvlačenja. Od prvog dana su se obožavali, a beba se od samog početka izuzetno vezala za njih.

beba i decak leze na tepihu

Najveća prednost

Ljubomora među decom nikada nije bilo, a naša sagovornica ističe koje su to najbolje strane velike razlike.

Definitivno je pomoć starije dece najveća prednost. Od početka su mi oko svega pomagali, a kada je beba malo porasla ja gotovo ništa nisam morala da radim. Od kupanja, hranjenja, igranja – sve su njih dvoje radili.

brat i sestra gledaju kroz prozor

Kako ističe, s jedne strane oni su uz nju mnogo sazreli i mnoge stvari naučili, a ona je uvek imala pomoć i oslonac.

Kada je pošla u školu ponovo su oni sve radili, pomagali joj oko svega. Uz njih je postala odgovorna i samostalna. Sada je već vode svuda sa sobom. Izuzetno su povezani. Nije moglo bolje da ispadne!

Prema iskustvu naše sagovornice veća vremenska razlika između dece je i te kako dobra stvar!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ