LICE     07.02.2021.

Isprobale smo za vas: umivanje lica kiselom vodom

Da li ste ikada osetile potrebu da promenite nešto u rutini čišćenja lica? Da li vam je dosadila obična voda, a previše vam je da trošite novac na termalne vode? Imamo super rešenje koje smo isprobale za vas – umivanje lica kiselom vodom! Govorimo o flaširanoj, mineralnoj vodi koju možete da kupite u supermarketu u komšiluku.

Mehurići iz ovog napitka, pored instant osveževnja za organizam u ovim vrelim danima imaju brojne pozitivne uticaje na kožu lica. Osećaj kada se umijete kiselom vodom neuporedivo je bolji od osećaja kada lice osvežavate običnom vodom sa česme ili nešto težim teksturama micelarne vode, pena, gelova, kremi za umivanje. Zbog optimalne koncentracije rastvorenih mineralnih materija biće odličan saveznik u toniranju kože i održavanju blistavosti. Efikasno uklanja mrtve ćelije sa kože lica i na taj način sprečava zapušavanje pora i kasnije nastajanje i razvoj upalnih procesa na koži.

Kako tretirati lice kiselom vodom? S obzirom da je voda u flaši i ne teče iz slavine, manipulisanje je nešto teže ali ne i nemoguće. Imamo par predloga, a vi odaberite najbolji za vaš tip i trenutne potrebe kože.

umivanje
  1. Koristite kiselu vodu umesto tonika. Na komad vate natapkajte kiselu vodu i pređite po licu, kružnim pokretima, blago pritiskajući delove kojima je potrebno dodatno osveženje – T zona, obrazi, nos i sl. Ovaj način posebno će prijati vlasnicama umorne, dehidrirane kože lica. Primenjujte da dva do tri puta nedeljno ujutru ili uveče.
  2. Kisela voda kao instant osveženje. Sipajte kiselu vodu u flašicu sa raspršivačem i prskajte lice kad god vam s eučini da vam je potrebno osveženje. Koristiti po potrebi.
  3. Klasično umivanje. Kiselu vodu sipajte u dublju plastičnu posudu. Spojenim dlanovima „zahvatite“ vodu i uronit lice u dlanove. Vodite računa da voda koju ste koristili ne dođe u kontakt sa onom koju ste tek sipali iz flaše u posudu.

Važno je napomenuti da osobe sa osetljivom kožom lica, koja je sklona isušivanju, perutanju, rozacei i sl. ovaj ritual ne bi trebalo da primenjuju više od jednom do dva puta nedeljno.
Postavlja se i pitanje koju kiselu vodu koristiti za potrebe dodatne nege lica. Tu tačan odgovor ne postoji, mi vam samo možemo reći da je izuzetno prijatna blago gazirana „Mivela“.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ